Komolyan, most mi van az emberekkel? Mindenki pánikol?
Sziasztok!
Tegnap késő este elugrottam vásárolni, mert mindenből kifogytam. Az emberek este 9-kor megrakodott bevásárlókocsikkal szaladgáltak, mint a mérgezett egerek. Voltak, akik összekaptak az utolsó csirkemellen.
Vizet, tejet, rizst nem tudtam venni és tésztából sem maradt sok. Én marha, csak a hétvégi kajára akartam bevásárolni, de nem ment. Mintha kitört volna a zombiapokalipszis. Pont, mint a 4 napos ünnepeknél, mindenki fél, hogy éhen marad.
Komolyan nem is a koronavírus miatt kell betankolni, hanem az emberek miatt, akik azt hiszik, hogy itt a világvége.
Ma megint megkísérlem beszerezni az alapanyagokat és a patikába is le kell ugranom, szóval előre félek. :D
A ti környezetetekben van ilyen? Tapasztaltatok hasonlót?
Biztosra mentem és én is vettem 4 heti kaját, ha nem lesz rá szükség megeszem apránként.
Amúgy ha vannak gyerekeid vagy valaki akiért felelős vagy, te is kicsit másképp gondolkodnál. Neki nem mondhatod azt, hogy bocs de nincs kaja ha valami történik.
A fél országnak van valami baja,meg ugye a sok ételérzékeny.
Lessz itt halálozás ha ideér.
Meg azért van különbség aközött, hogy "felkészülök, hátha beüt a sz..." meg aközött, hogy eldobom az agyamat és pánikolok.
Egy polcnyi fertőtlenítőszer, 6-7 flakon olaj, és hasonlók MIÉRT? Oké, felkészülök rá hogy karantén lesz, nagyon max 2-3 hónapra betárazok, de ez ÉVEKRE elég mennyiség, teljesen irreális amit sokan művelnek.
Szerintem a legtöbb ember eleve túlköltekezik minden téren. Túlvállalják magukat a hitellel stb. Állítom a vásárlók döntő többsége most a hó végi bevásárlással felélte azt a kevés tartalékát is, ami volt nekik.
De nem baj, mert minden problémára ott a Provident. :D viccet félretéve, általában én is megveszek 1 havi adagot mosószerből, tejből és a nagyobb dolgokból, mert nem szeretek hetente járni vásárolni.
Semmi kedvem nem volt fél évre előre betankolni, mintha világháború, UFO támadás vagy bármilyen más természeti katasztrófa közeledne. Most mégis kénytelen leszek egy réteg miatt (ha megy), mert alapdolgokat nem tudok megvenni egy sima hétvégi főzéshez.
Kérdező, lehet menni nyalogatni a kilincset a korházba ha nem félsz a vírusoktól.
Ha meg éhendöglessz,hát ez van,egy hülyével kevesebb
Nagyon jól írja a többség. Én is pont ma reggel gondoltam rá, hogy nem is a koronavírustól félek, úgy értve, fertőződéstől nem félek, nem rettegek (nyilván az ember betartja a higiéniai szabályokat, másrészt azért egy karban tartott immunrendszer csak tud vele valamit kezdeni.)
Én már a pánikolástól félek, komolyan. Hogy pánikoltatják az embereket, akik pánikolnak is. Boltban kb. egy hete voltam utoljára, akkor nem volt még semmilyen cirkusz, meg lerabolt üzletek (egyedül kenyér miatt megyünk 2 naponként, minden más van itthon, de nálunk eleve így alakult, hogy van egy tartalék készlet itthon spájzban és fagyasztóban).
Mondjuk tegnap már engem is elgondolkoztatott ez a pánik, hogy ha mindenki felvásárol mindent, akkor pont ezért nem lesz a boltokban. Mondtam a férjemnek, hogy hozzon pár kiló lisztet még (kenyérsütőnk van amúgy, szóval nem krepálunk éhen).
Remélem, ez a pánik része hamar lecseng, mert ez a legnyomasztóbb:((((((((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!