Mitől lehet az, hogy nem tudom elviselni egyes emberek szagát?
Ez teljesen természetes. Az ember nem gép, hanem érző lény, aki szaglás alapján is képes a számára szimpatikus embereket kiválasztani. Ennek különösen párválasztásnál van jelentősége, ha nem bírod a másik szagát (van erre közmondás is: "még a szagát sem bírom", akkor esélytelen, hogy működjön a kémia.
Én magamon tapasztaltam, amikor az exemmel már kezdett nagyon kisiklani a kapcsolatunk, semmilyen módon nem kívántam a közelében lenni, akkor a szaga is megváltozott számomra, elviselhetetlen lett.
Izzadtságszag esetében például a hasonló genom miatt érzünk embereket elviselhetetlenül büdösnek a többihez képest. Persze, mindenki büdös, mikor izzad, de a biológia ezzel azt hivatott kiküszöbölni, hogy a túl hasonló génkészletű egyedek ne szaporodjanak egymással, mert ezzel növelik a kevésbé szerencsés génkombinációval rendelkező utód létrehozását.
Én megérzem az embereken, ha rendszeresen isznak vagy dohányoznak. Érződik a bőrükön, a leheletükön is, olykor napokkal később is. De van ez a tipikus állott bőrszag is, amit gyakran érezni a bőrkabátosoknál... Az is taszít. Az időseknek is van egy jellegzetes szaga, amit a szövetek anyagcseréjének lassulása okoz és nagy odafigyelést igényel szabadulni tőle. Én azt sem bírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!