Küzdéssel el lehet érni tényleg akármit? Mik a vélemények erről?
Nem akármit, de a lehetetlen határa sokkal magasabban van, mint azt az emberek általában hiszik. Sokszor lehetetlennek nyilvánítanak olyasmit, amiért közel sem voltak készek bármit feláldozni.
Sokszor a "bármit megtennék" is csak egy üres frázis. A napod 24 órából áll. Bármit megtenni azt jelenti, hogy ebből képes vagy minden másra szánt időt kiiktatni, ami nem segíti a célod elérését. Márpedig ami nem segít, az akadályoz. Bármit megtenni annyit jelent, hogy ha kell, nem eszel, nem alszol, nem kommunikálsz, nem adsz a kényelemre, csak a célod lebeg a szemed előtt és azok a dolgok, amik közelebb visznek hozzá.
Persze ez elég szélsőséges példa volt, hosszú távon jobb, ha figyelsz az egészségedre, hiszen ha azt elveszted, elveszett a célod is. De érdemes elgondolkodni, mennyivel többet elérnénk az életünkben, ha megtagadnánk magunktól, hogy az aktuális hangulatunk alapján töltsük az időnket. Szerintem legtöbbünket már ez is sokkal sokkal elöbbre vinne.
# 12
Szerintem az emberek 99,999%-a már most alapból úgy él, hogy megtagadja magától, hogy az aktuális hangulata szerint cselekedjen.
13, az én tapasztalataim mást mutatnak, de ez persze nem jelenti, hogy kétségbe vonnám a tieid.
Amit én látok, az a pillanatnyi élvezetnek és kényelemnek élés mind anyagi, családi, baráti, párkapcsolati szempontból egyaránt. Kevés embert ismerek, aki igazán áldozatkész a hosszútávú céljait illetően, inkább megnéz még egy részt a sorozatából, vagy elmegy inni a haverokkal, mint hogy tegyen a jövőjéért. Ami persze nem baj, mindenki szabadon dönt a saját életéről, ellenben így nehéz együttérezni, amikor arról beszélnek, hogy nekik soha nem sikerül semmi, bárhogy próbálkoznak.
Én ezt látom, de örülök, ha másoknak jobb tapasztalatai vannak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!