Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem tudom szeretni és...

Miért nem tudom szeretni és elfogadni magam?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, semmire se vagyok jó. Nem tud boldoggá tenni semmi. 24 éves leszek, és bár lesz diplomám, semmi mást nem értem el az életben ezen kívül.

Más nem görcsöl ezen. Én miért teszem? Nem tudok vidám lenni, se boldog, semmiben sem látom a jót, csak azt, hogy mindenki halad előre, csinálja a dolgát, sikereket ér el, én meg semmi olyat, amit értékelni tudnék.

Non-stop kifolyik az idő a kezeim közül. Semmire sem bírom rávenni magam. Hiába történnek velem jó dolgok is, egyik sem ér számomra semmit. Magamért minek küzdjek? Másnak van párja, vagy legalább valami értelmes célja. Én meg most is csak azon agyalok, hogy hiába van célom, azt csak úgy nem lehet elérni. Csak az akadályokat látom, de azt nem, hogyan lehetne elérni.

Nincs olyan barátnőm, akinek beszélhetnék ezekről, mert vagy boldogok és pont kit érdekel, hogy a padlón vagyok, vagy Istent hozzák fel, de én nem tudok hinni. Egyik barátnőmre sem hasonlítok. Szeretem őket, de úgy érzem, hogy semmit sem tudok nyújtani nekik. :(

5 év alatt 8 lakótársam volt, a többségük nem bírt. A legtöbb munkahelyemen szerettek, de ott nem az a lényeg, hanem, hogy jól végezzem a munkám.

Nem szeretek egyedül lenni, de annyira elképzelhetetlennek tartom, hogy valaki szerelmes legyen belém és együtt éljünk stb. Pedig szeretnék családot, gyerekeket és bár nem vagyok lekésve semmiről, totál üres az életem.

Nem tudom, hogyan kéne jól csinálni a dolgokat, azt sem tudom, hogy mi a jó. Megfelelni másoknak? Megfelelni magamnak? Szörnyű.

2020. febr. 15. 18:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi panaszkodás és önsajnálat helyett már rég fel kellett volna keresned egy szakembert aki segít helyretenni az önértékelésedet.
2020. febr. 15. 18:24
 2/5 anonim ***** válasza:
Depresszió, pszichológus. Értelmetlen ígyhagyni.
2020. febr. 15. 18:33
 3/5 anonim ***** válasza:
51%
Nemcsak te vagy így ezzel. Másnak is vannak nehézségei.sokkal idősebben ugyanilyen vagy rosszabb helyzetben.
2020. febr. 15. 18:37
 4/5 babrafax válasza:
77%
Azért vagy boldogtalan, mert mások boldogságában keresed a sajátodat. Nem hiszel magadban és nem becsülöd az életet. Menj el sportolni, figyeld meg önmagad, mennyire vagy kitartó, mik a határaid, próbáld túlteljesíteni önmagad, ha ezekkel foglalkozol, akkor szánsz időt magadra, teszel magadért, fel tudsz állítani egy normális értékrendet, első lépéseknek jó lehet. Nem mások életével kell foglalkozni, mert az emberek nagyrésze igyekszik a kudarcait elrejteni, az értékeit pedig felnagyítani, nem látsz bele a valódi küzdelmeikbe. Majd jusson eszedbe, ha megtalálod a párodat és konfliktusotok lesz, hogy most mit nem adnál érte, ha lenne valakid, akivel a problémáitokat kellene megoldani. Soha nem lesz könnyű az élet, ha pedig az lesz, akkor nem lesz boldog, mert azt becsülöd igazán, amiért megdolgozol. Ne akarj más lenni, mint aki vagy, biztos vagyok benne, hogy csodálatos képességeid vannak, csak "kint" keresed a boldogságot, miközben benned van! Minden rendbe fog jönni, ha úgy érzed, hogy túl mélyre ástad magad, akkor tényleg fordulj szakemberhez és segíteni fog visszatérni.
2020. febr. 16. 07:36
 5/5 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem magadban kéne tisztázni először is pár dolgot.

Sokan tekintenek a boldogságra úgy mint egy állapotra ami szerintem nem igaz, a boldogság azon pillanatok az életedben amik boldoggá tesznek. Az élet pedig hullám völgyekből áll. Kérdeznék tőled valamit, mennyit örülsz egy héten? Ha nem sokat az baj. Vedd észre magad körül az élet örömeit. Továbbá fogadd el azt a tényt, hogy az életben mindig egyedül leszel ha meg kell hoznod bizonyos döntéseket, egyedül születtünk, és egyedül hallunk meg. Ne várd el mástól azt, hogy szeressen, ha te magadtól nem vagy képes erre. Szeresd magad, az önbizalmat add, és önbizalommal átfogsz siklani ezeken a problémákon.

2020. febr. 18. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!