Miért kell ennyit az ajtóban állni?
Félnek, hogy fent maradnak. :D
Amúgy nem tudom, de engem is érdekelne, én is minden nap tapasztalom a vonaton meg a metrón is.
Mikor rohanok a vonatomhoz, akkor én is előre odaállok az ajtóba a metrón. Értsd: az előző megálló környékén elkezdek közelíteni, annál a megállónál még nagyon figyelem, hogy nem akar-e valaki ott leszállni-felszállni, mert akkor azt elengedem, utána viszont rátapadok az ajtóra, hogy az én megállómban egyből rohanhassak föl a lépcsőn. :D
Egyetlen másik szituáció van, amikor hosszabb ideig az ajtóban ácsorgok: a vonaton az egyik ajtópár az egyetlen hely az egész szerelvényen, ahol le lehet tenni egy táskát és egy kabátot a kezemből, így ott ácsorgok egész úton, hogy ne kelljen egy óráig kézben fognom a nehéz táskám és a nagykabátom. De ott is, direkt arra az oldalra állok, ahol csak egyszer nyílik az ajtó az út során, ott pedig leszállok és elengedem a többi utast aki le- vagy felszállna...
Szóval nem értem, miért kell ezekhez akadályozni másokat...
"2-3 megállóval előbb felállnak és állnak az ajtóban"
Oh, micsoda udvarias úrihölgyek és úriemberek utaznak a te környékeden!
Én ui. azt tapasztalom, hogy felszáll a marhája a buszra/villamosra, megáll a lépcsők után közvetlenül a függőleges kapaszkodó rúdnál, és ott marad. Ha 10-15 megállót utazik, akkor végig ennyi megállón keresztül. És nem érdekli, hogy minden megállóban másznak át rajta az emberek.
Én épp ezért csöppet sem vagyok szívbajos: megindulok, mint a tank. Lefelé különösen, mert akkor már ha kiakad, sem tud bántani, hisz ő fönt maradt, én meg leszálltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!