Nem érzem jól magam az egyetemen, hagyjam ott, váltsak, mit csináljak?
#7-es vagyok. Ahol jelenleg dolgozom ott diákmunkásként kezdtem 2 éve, suli mellett. :) Nem vaktában okoskodok. A gyáraknál jól jön 1-2 napos beugró is, oda bármikor tud menni a kérdező, de általában azt lenézik, pedig tök jó dolog látni és részt venni abban, hogy hogyan készülnek azok a dolgok, amikkel akár nap, mint nap találkozunk, úgysem fogja ott letölteni az életét, tanulópénznek meg bőven jó.
Bizonyára a mai fiatalok nem hiszik el, pedig szín tiszta igaz:
Egyetemista koromban (1960-65) egyikünk-másikunk járt a vasútállomásra a tehervagonokból szenet, gabonát, egyéb árut kirakni. Mások egyes tanszéken dolgoztak mint demonstrátor, vagy kisegítő tudományos munkaerő (külföldről van szó), segítettek a tanszék kutatómunkájában, fordítottak stb. Tudok budapesti egyetemistákról, akik villamost vezettek a BKV-nál, házaknál korrepetáltak középiskolásoknak stb. Ki lehet tölteni elfoglaltsággal 1-2 órányi hézagját is a napnak!
Persze, annyit vállal a diák amennyit tud és akar, csak nem biztos, hogy van is aki alkalmazza... Egy-két alkalom nekem is belefér és dolgoztam már így, leginkább rendezvényeken pl. belépőt szedtem, ruhatárban, információs pultban. Én ezt hívom alkalmi munkának. Ez is jó, csak ez nem egy rendszeres dolog, nem mindig adódik ilyen lehetőség és általában sok is a jelentkező, emiatt nem egyszerű hozzájutni. Viszont "rendes" diákmunkánál én tényleg azt látom, hogy legalább 2-3 napot vagy 20 órát vállalni kell hetente és én ezt nem tudom megtenni. Interneten is szoktam mindig nézegetni, benne vagyok diákmunkás csoportokban, diákszövetkezetnél is voltam már és nekem ez a tapasztalatom. Rendszeres hétvégi munkalehetőségek sem nagyon vannak, illetve én hétvégén (legalább kéthetente) igyekszem hazamenni, mert otthon mosok és főzök. Viszont a korrepetálást lehet, hogy megpróbálom újra (egyszer már próbáltam, de nem jártam sikerrel).
Nem a bulizás a fő cél... Szimplán csak nagyon unalmas és monoton az élet, főleg ahhoz képest, amire számítottam. Felkelek, elmegyek az egyetemre, majd visszamegyek a koliba és ennyi. Ennél még gimiben is színesebbek voltak a napjaim. Szeretem amit tanulok, szeretek tanulni stb., de én így nem érzem jól magam. Próbálom elterelni erről a figyelmem, más elfoglaltságot találni magamnak, direkt mindig választok több szabvált is, nyelveket is tanulok pluszban. Csak így is nehéz, mert én nem is ehhez voltam hozzászokva és nem is ezt vártam az egyetemtől.
Egyébként anglisztikás vagyok, piacképtelen vagy sem, szerintem ez mindegy. Az egyik legjobb gyerekkori barátnőm pénzügy számvitelt tanul, a másik pedig gazdaságinformatikát, de ők is hasonlóképpen élik meg az egyetemet. Szerintem nem a szakon múlik ez.
Kérdező: Hova valósi vagy? Így könnyebben tudnánk segíteni, ha dolgozni akarsz.
Másrészről, ha ez neked monoton, akkor mi lesz, ha dolgozni kell? :D Mindennap bemész, ugyanakkor kezdel, ugyanakkor végzel, ha olyan munka ugyanazt csinálod mindennap. Persze vannak kivételek, a kérdés, hogy eltudsz-e helyezkedni olyan munkakörökben egyetem után.
Amúgy egyrészt az egyetem nem valami másik országa hol az a kultúra hogy jófej mindenki :D alapból nem értem ezt, meg úgy az egyetemtől való elváráslistád is egy vicc, az egyetem egy oktatási intézmény, arra vna hogy diplomát szerezz, ha mellette pont jók a kommunikációs skilljeid akkor találsz a hallgatók közt embereket akikkel eljársz ide oda megismerkedhettek, de ez mellékhatás.
Amúgy szakfüggő is, azért egy kommunikáció és médián jellemzőbb hogy az emberek beszélgetnek egymással, és ott eleve vannak kommunikációs tréningek, egy mérnők szak meg megint más, az informatika meg full antiszox közeg.
Amúgy miért vagy az egyetemen? Mármint nem a szakod és a diploma érdekel? Mert ha az kéne akkor csináld meg, és tessék kitartani, ha meg így csak azért mentél mert valahol valakik azt mondták neked hogy ez egy 3-5 év nyáritábor csak sörrel, akkor felesleges az egész.
Ja hát...akkor azt ne fogd az egyetemre, mert mgadtól ülsz a sok szabadidődön és nem kezdesz el semmit.
Ess neki új hobbiknak, nem az egyetem feladata aládtenni ezeket, iratkozz be egy tanfolyamra, ami nem ott van, járj el valahova, keress kikapcoslódást olvass...próbálj ki új sportot...
Az hogy üres az életed az nem az egyetem hibája, és ha otthagyod akkor így pont annyi változik hogy még az se lesz :D
Csakí gy ülök és értetlenül állok ez előtt, hogy így az a probléma, hogy az egyetem nem ad olyan dolgokat, amiket semmilyen formában nem is feladata adni. Bocsi de neked kell megtölteni az életed színekkel, nem egy sulinak.
Dehogyis, az érettségi után egyszerre két suli, és suli és munka párhuzamosan, közben elkezdtem a hobbijaim, az egyikből szakdolgozati kutatás, a másikból mára vállalkozás lett, és lett mégtöbb hobbim...olvastam az üzletről, közben mindenhonnan szedtem fel egy-egy embert magamköré, most egy elég nagy társaságunk is van, suli munka, közös hobbi, iylenek hoztak össze, de főleg a hobbi.
Az életed nem azért szól csak az egyetemről mert egyetemre jársz, hanem mert nem teszel azért hogy legyen benne még valami az egyetemen kívül.
Amúgy a többiek nem Budapestre jártak inkább? azért a fővárosban kicsit több a lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!