Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért emlékszünk másképp a...

Miért emlékszünk másképp a múltra? Valaki egy 10 évi eseményt tegnapinak, más pont fordítva. Ez miért van?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy az emberek miért érzékelik a múltat másképp? Miért emlékeznek máshogyan? Valaki úgy él megy egy 10 éves emléket mintha tegnap lett volna, valaki pedig egy hónapos eseményre hiszi azt hogy 10 éve történt.

Kerestem cikkeket fórumokat de nem igazán találtam, nem igazán tudtam hogyan keressek erre rá.

Előre is köszönöm a válaszokat!

:)

2020. jan. 29. 22:09
 1/3 anonim ***** válasza:

Az agyad szelektál, az érzelmek, események megfakulnak az idő során.

Egy fontos eseményre jobban emlékszik valaki, mint mondjuk arra, hogy pl. éppen az x. barátnőjének mit vett a 16. szülinapjára.

2020. jan. 29. 22:13
 2/3 anonim ***** válasza:
68%
Hát ha a modellek között keresgélsz, nem csoda, hogy nem találsz releváns infót.
2020. jan. 29. 22:13
 3/3 anonim ***** válasza:

Igazából ott kezdődik az egész, hogy MINDENT másként élünk meg egyénenként. Egyszerűen nem vagyunk egyformák.

Éppen ezért van, akiben egy esemény erős érzelmeket keltett, és így erős emléknek marad meg, másban meg nem hagy mély nyomot, mert nem érdekelte annyira a dolog.

Függ ez a jellemtől, beállítottságtól, érdeklődéstől stb.

2020. jan. 30. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!