Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem vesznek fel dolgozni...

Miért nem vesznek fel dolgozni, a származásom miatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok én egy 25 éves nő vagyok, 4 hónapja keresek munkát, kismillió helyre beadtam az önéletrajzomat, de ahova behívtak interjúra ott vissza se hívtak .

Csínos, jó megjelenésű, kedves nő vagyok, de roma származású! Ez lehet a probléma? Mi az oka , ha nem ez ? Van szakképesítések, tudok értelmesen kommunikálni és nem vagyok buta! Ennyire nagy ebben az országban a rasszizmus? Vagy ha személyszerint a "főnök " nem rassz, de azt gondolja , hogy az emberek X százaléka nem látna szívesen mondjuk egy cukrászda pultja mögött egy roma nőt? Nektek van tapasztalat? Valami kis tanácsnak örülnék.

2020. jan. 23. 15:35
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Na most, a szakmám az üzletvezető és cukrász, valamint van érettségim! Másrészt, én cigány származású MAGYAR vagyok, ez a házam, itt születtem !

Harmadszor, igen lehet hogy nem jól állatam hozzá a kommentekhez, de bocsánat ha már én is általánosotok. Nagyon sokszor ért atrocitás az életem során! Főleg gyermekkoromban! Valószínű kihat a felnőtt életemre is..

Tudjátok azt már megszoktam, hogy minden boltból kifelé megnézik a táskám , de az amikor hátra hívnak és azt is megnézik, hogy a ruha ami rajtam van, alsónemű nem onnan van-e? A cimke milyen?!?! Na az már felháborító, megalázó!

2020. jan. 23. 15:56
 12/29 anonim ***** válasza:
89%
Hát figyelj..26 vagyok, diplomás, okj-m is van, nyelvvizsgám is. Mégis több mint fél éve keresek munkát. Több olyan jelentkező is van egy-egy állásra, akiknek hasonló tapasztalataik vannak. Közülük nyilván a szimpatikusabb jelentkezőt fogják felvenni, vagy az alacsonyabb bérigényűt, vagy azt aki túlórát vállal. De az us lehet, hogy nem szerepeltél jól az interjún, nem voltál elég felkészült, nem feleltél meg maradéktalanul a feltételeknek stb. Milliónyi oka lehet annak, hogy nem téged vettek fel. Mindig van hova fejlődni, nem szép dolog egyből rasszizmust kiáltani, és erre fogni a dolgot.
2020. jan. 23. 15:57
 13/29 anonim ***** válasza:
28%
Cigus fekalicus
2020. jan. 23. 15:58
 14/29 anonim ***** válasza:
73%
Na, megint egy provokatív (jó eséllyel kamu) kérdés...
2020. jan. 23. 15:59
 15/29 A kérdező kommentje:

Utolsó, köszönöm a válaszod!

Azt hogy miért gondolok 4 hónap után a rasszizmusra annak az okát leírtam, de valószínű keresgélek még. Köszi

2020. jan. 23. 15:59
 16/29 anonim ***** válasza:
97%

Olvasd el a vonatkozó cikkeket, statisztikákat, hogy egy teljesen átlagos munkakeresőnél mi a helyzet...

100 benyújtott CV-ből kb. 3-4 helyről kapnak visszajelzést. NEM KELL ebből rasszista kártyát csinálni!

2020. jan. 23. 16:00
 17/29 anonim ***** válasza:
82%
Valószínű, hogy néhány helyre tényleg az előítéletek miatt nem vettek fel, de azért nem csak erről van szó. Manapság alap dolog az, hogy a munkakeresőket vágóhídi birkaként kezelik, és még annak is örülhet az ember, ha hónapok után elhelyezkedhet valami rosszul fizető állásba.
2020. jan. 23. 16:15
 18/29 anonim ***** válasza:
56%

Ezek után azt se várjátok el, hogy abszolút ne legyenek előítéleteink:

[link]

Konrétan az eset után első dolgom volt legalább egy paprika spray-t venni, hogy legalább esélyem legyen az önvédelemre.

2020. jan. 23. 16:15
 19/29 anonim ***** válasza:
74%
Nem tudom, de nálunk a az állomány fele roma, vagy felroma. És pont nem velük van a baj legtöbbször....
2020. jan. 23. 17:22
 20/29 anonim ***** válasza:
Ha meg 100 CV bol 3-4 nyer, nem tudom hogy találtam mindig munkát 2-3 hét alatt. Valószínű, mert a többi 97 olyan is..vagy nem tudom.
2020. jan. 23. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!