Miért bánt mindenki, mikor én csak szeretetre vágyom?
A családom, barátok fiúk mind megbántanak s olyan dolgokkal titulálnak ami nem igaz rám, csak a pillanat hevébe igaz mert ideges vagyok. Olyan mintha senki sem ismerni s csak a rosszat látnák bennem, közbe meg én közeledni akarok hozzájuk s annál inkább eltolom őket. Nem értenek meg, s felnagyítják a rossz tulajdonsagaimat ahelyett, hogy a jóra összpontosítanának s ilyenkor már én is képtelen vagyok szeretni.
Mi lehet a baj velem, mit tegyek? 19L
Ismerek pár ilyen lányt. Mindig a legjobb srácok után futnak és az jön be nekik, ha megalázzák őket. Van a környezetükben pár normális srác, akik normálisan kezelnék őket, de rájuk tojnak. Mindenen hisztiznek, mindig kiakadnak, mindig hangoztatják, hogy az amúgy kényelmes életük milyen rossz.
Szerintem egyszerűen kezdj el felnőni, felelősséget vállalni az életedért és a tetteidért. Gyerekes ösztönök helyett gondolkozz is néha.
*Bocsi,mégegyet szeretnék, egy idézet, nemtom, hol, valahol olvastam: " Ha valakinek problémája van veled; az nem a te problémád, hanem az ő problémája".
Tehát szal azt neki kell megoldania, hiszen neki van baja.
Konkrétan azért, hogy "szeressenek", nem kéne "behódolni " senkinek, csak annyi a lényeg, hogy ne árts másnak; saját magadnak elég , ha megfelelsz, ha te látod pl, hogy törekszel a jóra; és akkor te már szereted saját magadat; mindenkinek úgyse tudsz megfelelni talán:S Akkor viszont ez a legegyszerűbb, felelj meg saját magadnak; de mondom, szal ennyi a lényeg, hogy ne árts másnak , és akkor nem lesz valódi okuk, hogy beléd kössenek; persze attól ők még találhatnak ki neked okokat, pl "carul áll a hajad" -ez most csak egy példa volt, tehát persze ők ettől még talán tudni fognak rajtad kritizálási okokat, hogyha keresnek; de ha teneked egészséges lesz az önértékelésed; akkor nem fogsz törődni velük, nem kell törődni a beszólogatásaikkal, figyelmet szentelni a beszólogatásoknak. Szal valaki pl mindig azt mondja "könnyű Katit táncba vinni , ha ő is akarja"; na szóval, ne hagyd magad táncba vinni, ne hagyd , hogy hasson rád (negatívan természetesen; mert ha véletlenül megdicsér, azt fogadd örömmel nyugodtan, de negatívan ne tudjon rád hatni semmi, ezeket a dolgokat igyekezz 'kizárni'.) Ozt legyé' boldog. Az a másik illető meg mások kárára akar boldog lenni, meg kivetíti rád a saját , úgymond "ny0morát"; mintha téged okolna, mintha te lennél a felelős mindenért, ami neki rossz; pl iskolába kell járni, nem jó a kapcsolata valakivel a családjában, akár tartósan, akár csak összevesztek; akár frusztrálja, hogy pl nem tud jobban teljesíteni az iskolában; vagy pl esetleg nem ez a szabadság hiánya, hogy nem tud "leengedni", ellazulni, "leereszteni", mint egy lufi; mert pl mondjuk az iskola/meló miatt folyamatosan pörgésben kell lennie, és készenlétben kell állnia. PL aki tanul, az mondjuk hétvégén is tanul, nincs is lazulni ideje; meg pl azon még elmélkedni, hogy esetleg másokat bántani nem jó. Jó, de talán ez mondjuk az önismerethez kapcsolódik, szal ezzel nem tudom, mennyire lenne meg a bátorsága foglalkozni. Ha pl kivehetne egy hét szabit az iskola, meg buszhoz rohanás, meg még otthoni túlórázás/tanulás alól; meg ilyesmik. Meg pl hogy lehet, hogy ő pl mondjuk genetikailag nem is tartja magát pl elég szépnek, és akkor mondjuk ez is zavarhatja; vagy pl lehet irigy, mert látja, hogy te pl valamiben jobb vagy nála; pl vagy ügyesebben rajzolsz, vagy jobban vág az eszed; pl egy problémára könnyebben szülsz megoldást, mégha mondjuk matek is; vagy magasabb vagy nála, dúsabb a hajad; te jobb cipőt találtál, neked szebb a pulcsid; olcsóbb a fodrászod , mert igazából nem is jársz, hanem anyukád csinálja, és jobbat csinál, mint az ő fodrásza neki; vagy pl te jobb pénzügyi helyzetben lévő családba születtél pl el tudsz menni minden héten kozmetikushoz, meg stb. -Csak példák ezek is, most a hasamra ütöttem, hogy mondjuk mik lehetnek. Tehát találhatnak rajtad bármilyen fogást, de te ne hagyd magad lehangolni. Ennyi szal tehát, és mégegyszer;ha valakinek problémája van veled, az nem a te problémád tehát, hanem az övé. Tehát neked azzal nem kell törődni foglalkozni. Megvan neked amúgyis a saját dolog, saját problémád, nem kell még az ő saját frusztrációit is a nyakadba venned; ne hagyd, hogy hasson rád. Akár ignoráld teljességgel, vagy röhögj vele, hogy "hehe, ja"; és akkor így elveszed az élét; de én inkább ignorálnám, figyelmen kívül hagynám , amennyire lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!