Manapság miért fognak rá mindent a birtoklási vágyra? Régen is így volt?
Állítólag az is elfogadott, ha egy nő egy szál tangában lejt a kollégáinak, amíg nincs megcsalás, azt csinál, amit akar. Ezt egy hozzászólásban olvastam máshol, és sok egyetértést kapott.
Kérdem én: megcsalás és nem-megcsalás között nincs élet? A között nem létezik semmi? Értékrend, elvek stb.?
Társadalmilag, filozófiailag, pszichológiailag is elemzem már régóta ezt a kérdést, de mindig oda jutok, hogy én egy befásult, hülye birtokló ember vagyok (legalábbis a társadalom szerint), mert amíg nem csal meg valaki, addig azt csinál, amit akar. Pedig én személy szerint legbelül nem így érzem.
Egy kapcsolatban nincsenek értékrendek? Vagy rosszul lettek lehelyezve az alapok?
Nyilván ez mindkettő félre vonatkozik.
Hogyan van ez?
Hát, akkor maximális respect neked... Mégiscsak van kivétel.
A volt barátnőm 23 volt, de egy 15 téves tini szintjén állt gyakran, pedig amúgy intelligens volt, de ha rájött a szabadságérzés, akkor nem volt megállás, az, hogy a másiknak ez hogy esik, magasról tett. Elfelejtette, hogy párkapcsolatban van.
Próbálta elsikálni az ügyeket, de valahogy mindig kiderült, hogy pl. széjjelitta a fejét, mert a kollegáknak nem akar nemet mondani. Nekem meg bólogatni kellett volna erre, mert "mindenki más is ezt csinálja".
Ebből lett marhára elegem, aztán nyáron véget vettem ennek, mert idegileg már nem bírtam. Úgy döntöttem nn nem fogok aggódni folyamatosan amiatt, hogy mi történik vele, mert éjjelekig kimaradozik.
De a férfiak többsége sem különb szerintem, nagyrészük nem adják meg a tiszteletet a kapcsolatnak...
Hogy jön ide, hogy mások szabadon szexelnek párkapcsolat alatt?
Én ezt nem támogatom, hanem elítéltem... De ez minden jó érzésű embernek alapnak kellene lennie.
Ez már nem a birtoklási mánia kategóriájába tartozik.
Azt nem tudom elfogadni, hogy a társadalom mindenre ezt a kifejezést fogja rá.
Nekem kellene sz**ul érezni magam, mert a másik megbolondul, és ki akarja tombolni magát?
Az is korrektebb, ha bejelenti őszintén, hogy változott az értékrendje, nem pedig játszadozik, és úgy dönt inkább szakít.
*/OFF
Amúgy érdekes ez a nyílt kapcsolatos dolog.
Egyik távolabbi rokon házaspár is abba vannak, illetve a volt barátnőm édesanyja is így űzte a dolgot.
Megmondom őszintén, nem is tartom/tartottam semelyikükkel a kapcsolatot. Ilyen emberekkel én nem szívesen beszélgetek.
Lehet az én gépezetemben van a hiba, és a mai világban ez a hozzáálás nem sokra visz....
Szerintem nagyon nehéz lesz ilyen társat találni. Kicsi százaléka az embereknek ilyen személyiségű, ők pedig nehezebben nyílnak meg.
De reménykedni még lehet.
A testi vágy kikerülhetetlen, ezáltal azt gondolom a megcsalás vagy hűség döntés kérdése. Szerintem egy értelmes nő/férfi ilyen módon nem feszegeti a határokat (mint a tangás dolog, amit említettél). Ugyanis én nem "nem meg csalás" miatt nem táncolok tangában a kollégámnak, hanem azért mert ez írtó közönséges viselkedés.
A férjem nem birtokló, de szerintem ez kiütné nála a biztosítékot. De nálam is, ha egy csaj öltáncolna neki csak úgy poénból. Más pl a fizetett sztriptíz (nekem). Valahogy azok a dolgok, amikben benne van a csábítás az ha nem is megcsalás, de az első lépcső. Kérdés, hogy mikor lép tovább az illető - mert aki szerint ezek tök oké dolgok - az előbb utóbb bizony tovább fog lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!