Te félsz a haláltól? Mire számítasz, mikor fogsz meghalni, és hogyan?
Magától a haláltól egyáltalán nem félek. A fizikai fájdalomtól annál inkább.
Nem tudom, hogy mikor fogok meghalni, egyelőre még próbálkozom, hogy jobb legyen az életem, de ha már mindent megtettem, és nem változott, akkor pár éven belül.
Hogyan: érfelvágás, sínekre fekvés, hídról leugrás, vagy megfagyás. Ha esetleg mégse leszek öngyilkos, akkor szerintem utazás közben halok meg valamikor, vagy lezuhanok egy repülővel, vagy megtámad egy cápa, esteleg valami természeti katasztrófa miatt. Ja, vagy ha egyik sem, akkor a globális felmelegedés következtében.
Nem félek a haláltól, mert nem létezik.. Csupán attól a fájdalomtól amit már nem lehet fokozni. Olyankor mint megéltem az ember képtelen gondolkodni, csak a kín marad , a halál sem érdekelt csak, hogy vége legyen a szenvedésnek.
Gondolom vagyok elég elvetemült ahhoz hogy megöljem magam, ha épp olyan elmeállapotba kerülök.
Tehát valószínűleg így fog történni.
Félni? Ha konkrétan meg akarod határozni mitől is félsz igazán, mikor a halál szót használod, elő fog jönni sok minden.
Sokan nem a haláltól félnek, hanem attól, hogy nem tudják, mi következik utána. Nem tudják értelmezni a "semmi" fogalmát. Pedig ha realista emberként gondolkodunk, megáll a test összes funkciója és megszűnik a lét. És jön helyette valami, amit már néhányan megpróbáltak leírni, elmondani, de nem nagyon sikerült nekik hihetően tálalni az alternatívákat. Mert a semmit nehéz körülírni.
És a szenvedés, a fájdalom, a gyors szívmegállás vagy a lassú elmúlás vagy csak a sima elalvás, ezek mind a halál verziói. Gondolkodjatok el, ha nem éltek igazán, hogy akartok meghalni és miért nem azzal foglalkoztok, hogyan éljetek jobban, kellemesebben és hosszabban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!