Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A sötétségtől való félelem...

A sötétségtől való félelem megoldása?

Figyelt kérdés
Nem tudom hogy jó kategória e de nem találtam mást. 23 éves vagyok, és gyerek korom óta iszonyatosan félek a sötétben. Nem tudom az okát, horror filmet nem nézek mert végig sem merném nézni :D ez most így elég viccesen hangzik tudom, de van már egy kislányom is és egyszerűen nem múlik a félelem. A szobájában nem miatta van éjjeli lámpa hanem miattam, hog, ne félek ha át megyek, de hiába van még így is olyan gondolataim vannak ami nem normális. Az ajtó egész nap és egész este be van zárva. Még is rettegek attól hogy van itt valaki vagy valami. Valaki van hasonlóan? Vagy valaki aki már túl tette magát rajta vagy tud rá megoldást?
2020. jan. 5. 22:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Mennyi hülye van...
2020. jan. 5. 23:16
 12/16 anonim ***** válasza:
A díszkivilágítás nálam is megvan, horrort meg máma azert nem nézek, mert gagyik, nem félek tőlük, a sötetben mégis félek
2020. jan. 5. 23:17
 13/16 anonim ***** válasza:
56%

Megoldása: "Sokat kell sötétben lenni. Ha rádöbbensz párszor, hogy semmi nem történik, akkor egy idő után csökkenni fog a szorongás, és végül teljesen el is múlik. Egyszerűen megunsz félni. Ezzel a mindent kivilágítok hozzáállással pont erősíted a félelmet. Mert túlmisztifikálod. Egy sötét szoba pont olyan, mint egy világos, amiben nincs fény."

Idézet: Washington, 2007, pszichiátriai tájékoztató sötétség fóbiások részére, Fear of the dark fobia

2020. jan. 5. 23:36
 14/16 anonim ***** válasza:
50%

Én lehúztam minden redőnyt és vártam. Féltem de nem adtam fel és láss csodát rájöttem, hogy a saját képzeletem tartott rettegésben. Miután ezt felismertem órákig elvoltam így és nem zavart semmi, el is aludtam.

Fontos. Ha nem látsz minden más érzéked kiélesedik (ha esetleg te is hasonló módszert választanál) de ne félj. Azok a hangok akkor is vannak mikor ég a villany, vagy süt a nap.

2020. jan. 5. 23:47
 15/16 anonim ***** válasza:
50%
Pszichológus.
2020. jan. 6. 07:17
 16/16 anonim ***** válasza:
56%

A sötétségtől való félelem nálam is meg van.

Nagyon félek a sötét emberektől.

2020. jan. 6. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!