Szerintetek egy nyugdíjasnak elég 105000 ft havonta, olyan házban ahol csak az áramért kell fizetni, és tüzifát kell venni?
#11: Hát igen, itt jön képbe a dolog másik oldala. Van olyan munkatáram, aki nettó 200 felett keres és saját lakásban él. Alkoholista, szerinte kevés a fizetése. Havonta 50-100.000 forint elmegy cigire és piára.
Van, akinek a világ összes pénze sem elég.
10.! Igen, azért írtam. Dolgozz le te is 40 évet, ne herdáld el, és akkor lesz már menet közben. Azért akasztottál ki, mert azt nem vetted figyelembe, hogy ők már ledolgozták a fél életüket. Én meg olyan családot ismerek a rokonságban, akik világéletükben albérletben éltek vénségükre is. Akkor addig mit csináltak? Gondolom azt, amit leírtál. Nincs vele baj, de akkor ne siránkozzanak. Meg te se, mert előtted az élet. Nem nekem kell helyetted megteremteni a saját lakásra-házra valót, hanem neked. Kőkeményen megdolgozva érte. Utálom, amikor a nyugdíjasok vannak fikázva.
Kérdező! Így mindjárt más a szitu. Aki elissza, annak nem elég. Ezért kérdeztem rá.
#14: Az egész "szerezz magadnak lakást" szövegednek semmi értelme. Honnét tudod, hogy a kérdésben szereplő mennyit dolgozott? Honnét tudod, hogy ő nem örökölte a lakást vagy egész életében nem örökölt házban lakott? Honnét tudod, hogy a szülei nem vettek neki külön házat?
Az külön vicces, hogy a régi és mostani ingatlanhelyzet összehasonlítod.
A kérdés nem az volt, hogy mennyit dolgoznak a nyugdíjasok és mit érdemelnek, hanem az, hogy annyi pénz elég e. És a válasz erre egyértelműen igen. Nem siránkoztam és nem fikáztam a nyugdíjasokat.
Mi az, hogy "egy nyugdíjasnak"???
Egy nyugdíjasnak is kell normálisan ennie, kell neki rendes ruha, jó cipő, lehet telefonszámlája, az ő házában is elromlanak dolgok, nem árt valami biztosítás, lehet háziállata, lehetnek közlekedési költségei (vidéki / tanyás térségekben esetleg autó), lehetnek kulturális igényei (könyv, esetleg színház, hobbihoz anyagköltség) stb.
Ennyi pénzből el lehet lenni egyik hónapról a másikra, de hosszú távon ez csak vegetálás, nem élet. Félretenni baj esetére elég felejtős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!