Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van saját idézetetek amit ti...

Van saját idézetetek amit ti találtatok ki? Ha nincs akkor mi a kedvencetek?

Figyelt kérdés
2019. dec. 27. 19:01
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
72%
"Az élet sz#r."
2019. dec. 27. 21:34
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
#10 Dehogy te találtad ki, ez már régi duma. Benne is van az egyik idézetes könyvben.
2019. dec. 27. 22:21
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Hát 10-es ezt buktad . Tegnap az egyik humorista is ezt mondta :D
2019. dec. 27. 22:23
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

Ha el is buksz valamit, vagy a végén nem sikerül es kudarc èr, legalàbb azt elmondhatod akkor, hogy te megprobàltad.

(Tehat nem maradnak benned kerdöjelek mi lett volna ha, nem vagy felelöse onnanstol a bukasnak mert nem rajtad mult mert te megtetted amit tehettél)

Egyik alapelvem igy sokszor idézem magam màsoknak amikor valamit nem mernek megtenni. Hogy ne azon örlödjön.

A màsik idézet tölem ami itt volt egy hosszu tanàcsom egy kérdezönek, abbol egy mondatom innen szépen megjelent màs oldalakon es szàlloposzt is lett belöle a facen. Szoval amiket itt leirunk azt simàn lelopkodjàk màsok de legalabb meghagytàk szoszerint es nem modositottak rajta. (Kicsit kuszàn fogalmaztam de ugy hagytàk)

Az pedig igy szolt

Nem az a tàrs, aki akkor van veled, mikor minden rendben van, hanem az, aki aki ha semmi nincs rendben, mégis melletted marad.

A kedvenc idézetem pedig ami nem az enyém hanem Abraham Lincoln

"A legvégén nem az fog szàmítani mennyi év volt az életedben, hanem hogy mennyi élet volt az éveidben"

2019. dec. 27. 22:40
 15/34 anonim ***** válasza:
*aki
2019. dec. 27. 22:46
 16/34 anonim ***** válasza:
#12, #13 Tudjátok mikori a #10-es idézete, amiért kizártnak gondoljátok, hogy az övé legyen?
2019. dec. 27. 22:52
 17/34 anonim ***** válasza:

És tényleg nem válaszoltam rendesen a kerdésre, (nem fogok privátban, akkor már ide írom), úgyis van amit még sehol máshol nem osztottam meg. Volt idő amikor azt gondoltam jó ötlet haikukat írnom, mert ugye se ritmusra, se rímre nem kell annyira figyelni, 17-ig meg még én is elszámolok valahogy. :D Na, jóvan, egyébként a legkeményebb kategória, ezért nem is ment. Egy ilyen egyenletrendszeres témakörre húztam fel az akkori (jó 10 éve lehetett) nagy gondolataimat. Szóval mind ilyen matekos példa.

FELOLDHATATLAN EGYENLET

Mikor minden változik

akkor jutsz eszembe

állandóan

FELEDKEZÉSI EGYENLET

Meg-, magamról is könnyebben

lehet, mint el-,

rólad bármikor

VALLÁSI EGYENLET

Miértjeink után

bizony mondom, ott áll majd

a kérdőjel

Ezekhez kapcsolódóan írtam ezt a nem haikut, mert kb. eddig bírtam a kötöttséget:

ERKÖLCSI EGYENLETRENDSZER

Két bárány ha legelészik

Bizonyára megelégszik

Hűs fűvel, friss vízzel

Árnyékkal, szélcsenddel

Éjszaka ha félnek, fáznak

Farkascsapdàt reparálnak

Éleset, kegyetlent

Játszanak, nevetnek

És ha néha teliholdkor

Felüvölt még egy-egy kóbór

Vérszomjas, fenenagy

Veszedelmes fenevad

Arra gondol a két bárány

Milyen jó, hogy ők itt árván

Élhetnek bűntelen

Legelészve szüntelen

2019. dec. 27. 23:21
 18/34 anonim ***** válasza:

Aha, van pár amit én találtam ki, bár nem inkább idézet, hanem gondolatsorozatként vannak bennem jelen. Egy pár:

"Néha a szabályok/korlátok adják meg a szabadságot."

"Azoktól kell legjobban félni, akiknek mindenük megvan, mert nekik hatalmuk van, és azoktól, akiknek semmilyük sincs, mert azoknak vesztenivalójuk nincs"

"Az emberek hiedelmei egy adott keretben érvényesek. A hiedelmeink csak a valóság kis szeletét fedik le, így az ember messze áll az objektív igazságok megismerésétől."

"Az ember legnagyobb feladata a XXI. században a szintézis, azaz megörökíteni a múltból az értéket és a modernből kihajtani a felesleget."

2019. dec. 28. 09:34
 19/34 anonim ***** válasza:

#16 Én negyven elmúltam már, de már sok éve ismerem ezt a mondást. Valamelyik idézetes könyvben benne is volt, voltak régen ezek az Állítsátok meg a világot, ki akarok szállni című és más hasonló kis könyvek. Abban olvastam és az nem ma volt.

De ha jól tudom, Kovács András Péter is mondta már valamelyik műsorában.

2019. dec. 28. 10:36
 20/34 anonim ***** válasza:
15%
Ez mind nem zarja ki, hogy a #10-es igazat mondjon. Ha csak nem találsz az idezetről egy 100 évvel ezelőtti forrást.
2019. dec. 28. 10:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!