Van saját idézetetek amit ti találtatok ki? Ha nincs akkor mi a kedvencetek?
Ha el is buksz valamit, vagy a végén nem sikerül es kudarc èr, legalàbb azt elmondhatod akkor, hogy te megprobàltad.
(Tehat nem maradnak benned kerdöjelek mi lett volna ha, nem vagy felelöse onnanstol a bukasnak mert nem rajtad mult mert te megtetted amit tehettél)
Egyik alapelvem igy sokszor idézem magam màsoknak amikor valamit nem mernek megtenni. Hogy ne azon örlödjön.
A màsik idézet tölem ami itt volt egy hosszu tanàcsom egy kérdezönek, abbol egy mondatom innen szépen megjelent màs oldalakon es szàlloposzt is lett belöle a facen. Szoval amiket itt leirunk azt simàn lelopkodjàk màsok de legalabb meghagytàk szoszerint es nem modositottak rajta. (Kicsit kuszàn fogalmaztam de ugy hagytàk)
Az pedig igy szolt
Nem az a tàrs, aki akkor van veled, mikor minden rendben van, hanem az, aki aki ha semmi nincs rendben, mégis melletted marad.
A kedvenc idézetem pedig ami nem az enyém hanem Abraham Lincoln
"A legvégén nem az fog szàmítani mennyi év volt az életedben, hanem hogy mennyi élet volt az éveidben"
És tényleg nem válaszoltam rendesen a kerdésre, (nem fogok privátban, akkor már ide írom), úgyis van amit még sehol máshol nem osztottam meg. Volt idő amikor azt gondoltam jó ötlet haikukat írnom, mert ugye se ritmusra, se rímre nem kell annyira figyelni, 17-ig meg még én is elszámolok valahogy. :D Na, jóvan, egyébként a legkeményebb kategória, ezért nem is ment. Egy ilyen egyenletrendszeres témakörre húztam fel az akkori (jó 10 éve lehetett) nagy gondolataimat. Szóval mind ilyen matekos példa.
FELOLDHATATLAN EGYENLET
Mikor minden változik
akkor jutsz eszembe
állandóan
FELEDKEZÉSI EGYENLET
Meg-, magamról is könnyebben
lehet, mint el-,
rólad bármikor
VALLÁSI EGYENLET
Miértjeink után
bizony mondom, ott áll majd
a kérdőjel
Ezekhez kapcsolódóan írtam ezt a nem haikut, mert kb. eddig bírtam a kötöttséget:
ERKÖLCSI EGYENLETRENDSZER
Két bárány ha legelészik
Bizonyára megelégszik
Hűs fűvel, friss vízzel
Árnyékkal, szélcsenddel
Éjszaka ha félnek, fáznak
Farkascsapdàt reparálnak
Éleset, kegyetlent
Játszanak, nevetnek
És ha néha teliholdkor
Felüvölt még egy-egy kóbór
Vérszomjas, fenenagy
Veszedelmes fenevad
Arra gondol a két bárány
Milyen jó, hogy ők itt árván
Élhetnek bűntelen
Legelészve szüntelen
Aha, van pár amit én találtam ki, bár nem inkább idézet, hanem gondolatsorozatként vannak bennem jelen. Egy pár:
"Néha a szabályok/korlátok adják meg a szabadságot."
"Azoktól kell legjobban félni, akiknek mindenük megvan, mert nekik hatalmuk van, és azoktól, akiknek semmilyük sincs, mert azoknak vesztenivalójuk nincs"
"Az emberek hiedelmei egy adott keretben érvényesek. A hiedelmeink csak a valóság kis szeletét fedik le, így az ember messze áll az objektív igazságok megismerésétől."
"Az ember legnagyobb feladata a XXI. században a szintézis, azaz megörökíteni a múltból az értéket és a modernből kihajtani a felesleget."
#16 Én negyven elmúltam már, de már sok éve ismerem ezt a mondást. Valamelyik idézetes könyvben benne is volt, voltak régen ezek az Állítsátok meg a világot, ki akarok szállni című és más hasonló kis könyvek. Abban olvastam és az nem ma volt.
De ha jól tudom, Kovács András Péter is mondta már valamelyik műsorában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!