Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Amikor azt mondod valakinek,...

Amikor azt mondod valakinek, hogy boldog karácsonyt, mire gondolsz pontosan?

Figyelt kérdés
Jézus születéséről emlékezel meg vagy pogány téli nyári napfordulóról, vagy valami más? Mit jelent számodra a karácsony?

2019. dec. 24. 17:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ez ilyen berögzült, szokásos cucc. Nem feltétlenül van mögötte érzelmi tartalom.
2019. dec. 24. 18:45
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Egy kötelező dolog, amin túl kell esni, hogy a jövőben kevesebb problémám legyen.

Azaz ne nyaggasanak családtagok, hogy nem kívántam kellemes ünnepeket.

Meg egy nagyon jó kifogás karácsonyi filmek nézésére, forró csokival összebujva a pároddal.

2019. dec. 24. 21:08
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondok ilyet sosem, mivel értelmetlen. Bár a szavaknak erejük van, csodát nem fognak tenni azokkal, akiknek nem boldog az ünnep.
2019. dec. 24. 21:21
 14/17 anonim ***** válasza:
Egy jókívánság ez is, mint a többi köszönés, jó reggelt, jó napot, jó éjszakát, jó munkát, jó hétvégét, jó pihenést...(nem kell túlbonyolítani)
2019. dec. 24. 21:38
 15/17 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva arra, hogy hotdog kalácson.
2019. dec. 24. 21:52
 16/17 anonim ***** válasza:
Boldog karácsony alatt magamból indulok ki: Egyen, igyon, érezze jól magát a szeretteivel.
2019. dec. 24. 22:37
 17/17 anonim ***** válasza:

Pont arra, mint amikor azt mondom, hogy jó étvágyat vagy egészségedre.

Két szó, amit kimond az ember, mert egy berögzült és elvárt szokás, de nincs jelentősége.

Szerintem az egész ünnepnek nincs különösebb jelentősége a legtöbb embernél, mert az ajándékozáson, vásárláson, dekoráláson, és zabáláson kívül nem tudom, mennyiből áll a Karácsony, mert én úgy látom a többség nem azért ünnepli, mert akkora keresztény.

Persze ilyenkor jönnek a dumák, hogy a szeretet ünnepe stb., és ez rohadt idegesítő, mert ilyenkor hirtelen mindenki "szeret" mindenkit, megy a jópofizás ezerrel, hirtelen mindenki adakozó kedvében lesz, amire igazából magasról sz@rt egész évben, aztán ha vége, akkor ez a szeretet mámor, amilyen gyorsan jött, olyan hamar el is illan, szóval szerintem az egész a felszínességről szól.

Kivételek persze mindig vannak.

Én nem vagyok vallásos, számomra semmit nem jelent ez az egész, de a család miatt muszáj megünnepelni, és ha mondja nekem valaki, hogy "Boldog Karácsonyt!" csakis az illem miatt viszonzom.

2019. dec. 25. 01:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!