Elég a karizma? Vagy a szépség?
Elég az ha valaki karizmatikus?
Ha valakinek van karizmája?
Szerintem ez férfiaknál van inkább,
de nőnél is lehet, bár
a nőknél inkább a szèpség, kisugárzás a döntő..mindként nemnél játszik minden.. De!
Azt vettem észre az önjelölt tanítók mintha ezt használnák ki. Ezt egyrészt megértem, másrészt nem tudom helyes-e..
Mindenesetre sokszor elképesztő táboruk van (követők)
amit úgy értek el hogy csak az adottságuknak köszönhetnek, és nem a mondadójuk hitelessége dönt.. Szívesen várok ellenpéldákat!
A szépség önmagában karizmatikus. Aki szép, azt a többség ösztönösen jobbnak látja. Egyrészt, így szocializálódtunk (gyönyörű hercegkisasszony + szőke herceg, fehér lovon), másrészt ösztönösen is ezt akarjuk látni.
A karizmának viszont van egy másik oldala is, amikor az illető jól beszél, jól csavarja a szavakat és jól kommunikál a testével is.
Ha a kettő megvan, az illetőnek nyert ügye van, de akár eggyel is szép eredményeket lehet elérni.
Ezek szerintem csak addig fontosak, amíg mélyebben meg nem ismered az illetőt, onnantól már a valós személyisége a döntő.
Azt viszont elismerem, hogy a karizmatikus és/vagy szép emberek könnyebben keltik fel a hallgatóság figyelmét, de hogy hosszabb távon meg tudják-e tartani, az már más kérdés. Sokban függ ez a hallgatóság intelligenciájától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!