Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » 30 felett tényleg ciki albérle...

30 felett tényleg ciki albérletben lakni?

Figyelt kérdés
Nemrég pont egy barátom elég lefitymálva nyilatkozott, hogy szerinte elég gáz, hogy 33 évesen albérletben lakom, mert a 30 vízválasztó és ideje leszakadni a szülőktől - ez utóbbin amúgy nem tudom, mit értett, mert pont hogy nem élek otthon már 7 éve és anyagilag is független vagyok. Eddig nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel, de most elég rosszul érintett. Azért tegyük hozzá, hogy ő részben örökölt, úgy jutott lakáshoz, engem meg zsigerileg taszít, hogy hitelt vegyek fel, mert utálok bárkinek tartozni.
2019. dec. 22. 23:54
1 2
 11/19 Balogh Bence 2019 ***** válasza:
100%

A közgondolkodás szerint ciki. Ennyi idősen már lennie kellene egy házasságodnak, gyerekednek, saját ingatlannak, autónak, diplomának, karriernek.

Nem életszerű persze, de ez a közvélekedés :)

2019. dec. 23. 06:44
 12/19 anonim ***** válasza:
69%
Nem az, hisz nincs mindenkinek balkáni Amerikája, ahol nagy a kassza.
2019. dec. 23. 06:52
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi nagy nehezen ugy dontottunk a ferjemmel, hogy nem vesszuk fel a babavarot, mert mig nincs a hasamban gyerek, szerintunk csak terhet ro a hazassagra. Emiatt csak valyog hazat tudunk venni, ez is ciki. Ha felvennenk a babavarot, akkor az lenne a ciki. Mindezt ugy, hogy orokoltem 10 milliot, anelkul eselytelen lenne.

Szoval ne aggodj ezen, az emberek mindig talalnak valami kivetnivalot, hogy ok jobbnak erezzek magukat. Pedig a helyzetedben semmi meglepo, lehet, hogy sokaknal sok a sajat lakas, de szamold ossze hanyan ertek azt el onerobol.

A barataidat meg valogasd meg, mert ez az ember nem volt tul egyutterzo veled, ami pedig a baratsag szerves resze lenne.

2019. dec. 23. 07:03
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Már 18 évesen saját vállalkozásodnak kéne lennie, legalább évi 12 millió profittal. Bocsi, hülye kérdésre hülye válasz.
2019. dec. 23. 08:57
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Az a ciki, hogy őt a barátodnak tartod
2019. dec. 23. 12:27
 16/19 anonim ***** válasza:
76%
Mindig annak a legnagyobb a pofája, aki örökölt. Amúgy sem érdemes sokszor ennyi idősen még lakást venni, bérelni jobban megéri hosszútávon.
2019. dec. 23. 14:02
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem ciki, ma általános. Nekem sem lenne, ha a párommal nem tudtuk volna összedobni az önerőt 2 éve. Ma a sajátunkból már sokkal könnyebb dumálni és nyilván igaz ez másra is. A saját életünket megoldani és meghozni azokat a döntéseket, amiket meghoztunk, viszont nem volt könnyű. Egyelőre úgy látjuk, hogy jó döntés volt, aztán majd meglátjuk.

Ne ülj fel ezekre a hintákra. Szerintem becsülendő, hogy erődhöz mérten spórolsz és hajlandó vagy ezért pl. mással lakni. Sokan mindent akarnak egyszerre és csodálkoznak, hogy nem jutnak egyről a kettőre.

2019. dec. 23. 14:12
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Én 24 vagyok.Külföldön is dolgoztam meg itthon is.

Még kinti fizuból is évekbe telik míg egy rendes házat/lakást veszel Budapesten és kvázi beindítod az életed.Itthoni fizetésből pedig valamilyen segítség nélkül (hitel szülők öröklés) kvázi lehetetlen vagy max nyugdíjas korodra lesz meg.

Szóval egyáltalán nem ciki.

Sajnos a te esetedben ezek az opciók játszanak ha belátható időn belül szeretnél saját lakáshoz jutni:

-Hitel (amit kizártál)

-Külföldi munka

-Vagy elköltözni egy olyan helyre ahol jóval alacsonyabbak az ingatlan árak.De akkor valószínű a munkahellyel lesznek problémák.

Ez van.

Amúgy szerintem aki ilyesmivel bsztat az nem igazán a barátod max egy ismerősöd.

2019. dec. 23. 16:56
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem ciki az albérlet. Sőt, egyre kevesebben engedhetik meg mostantól majd a saját lakást.Marad a bérlés.Inkább arra koncentrálj hogy olyan fizetésed legyen,amiből futja a bérleti díjra.
2020. jan. 24. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!