30 felett tényleg ciki albérletben lakni?
A közgondolkodás szerint ciki. Ennyi idősen már lennie kellene egy házasságodnak, gyerekednek, saját ingatlannak, autónak, diplomának, karriernek.
Nem életszerű persze, de ez a közvélekedés :)
Mi nagy nehezen ugy dontottunk a ferjemmel, hogy nem vesszuk fel a babavarot, mert mig nincs a hasamban gyerek, szerintunk csak terhet ro a hazassagra. Emiatt csak valyog hazat tudunk venni, ez is ciki. Ha felvennenk a babavarot, akkor az lenne a ciki. Mindezt ugy, hogy orokoltem 10 milliot, anelkul eselytelen lenne.
Szoval ne aggodj ezen, az emberek mindig talalnak valami kivetnivalot, hogy ok jobbnak erezzek magukat. Pedig a helyzetedben semmi meglepo, lehet, hogy sokaknal sok a sajat lakas, de szamold ossze hanyan ertek azt el onerobol.
A barataidat meg valogasd meg, mert ez az ember nem volt tul egyutterzo veled, ami pedig a baratsag szerves resze lenne.
Egyáltalán nem ciki, ma általános. Nekem sem lenne, ha a párommal nem tudtuk volna összedobni az önerőt 2 éve. Ma a sajátunkból már sokkal könnyebb dumálni és nyilván igaz ez másra is. A saját életünket megoldani és meghozni azokat a döntéseket, amiket meghoztunk, viszont nem volt könnyű. Egyelőre úgy látjuk, hogy jó döntés volt, aztán majd meglátjuk.
Ne ülj fel ezekre a hintákra. Szerintem becsülendő, hogy erődhöz mérten spórolsz és hajlandó vagy ezért pl. mással lakni. Sokan mindent akarnak egyszerre és csodálkoznak, hogy nem jutnak egyről a kettőre.
Én 24 vagyok.Külföldön is dolgoztam meg itthon is.
Még kinti fizuból is évekbe telik míg egy rendes házat/lakást veszel Budapesten és kvázi beindítod az életed.Itthoni fizetésből pedig valamilyen segítség nélkül (hitel szülők öröklés) kvázi lehetetlen vagy max nyugdíjas korodra lesz meg.
Szóval egyáltalán nem ciki.
Sajnos a te esetedben ezek az opciók játszanak ha belátható időn belül szeretnél saját lakáshoz jutni:
-Hitel (amit kizártál)
-Külföldi munka
-Vagy elköltözni egy olyan helyre ahol jóval alacsonyabbak az ingatlan árak.De akkor valószínű a munkahellyel lesznek problémák.
Ez van.
Amúgy szerintem aki ilyesmivel bsztat az nem igazán a barátod max egy ismerősöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!