Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » 30 évesen kérdezném a mai...

30 évesen kérdezném a mai tiniket, ti ezt hogy élitek meg? Pár fura kérdés tiniktől?

Figyelt kérdés

a 90-es években nőttem fel,szerencsésnek érzem magam, sőt megéltem egy ezredfordulót és egy napfogyatkozást is átélhettem.mivel 80 évente van, a mostani tinédzserek,pont a két idő között születtek,már nem érik meg,de gondolom ez nem is izgatja őket :)

a mi generációnk nagymamái születtek jó korban,már a háborúk után,de még kaptak nyugdíjat.mi meg a gyerekek,már talán erre se számíthatunk.

utoljára talán 2002-ben volt hatalmas márciusig tartó hó, később ez évről évre csökkent,8 éve volt utoljára nagy hó.akkor halt meg valakim szóval emlékszem.,azóta minden évben csökkent,mindig írtam 14-12-tavalyelőtt 10,tavaly már csak 9 napos volt,ez már nem tapad,és pici,.ez milyen a mai tiniknek? tudják hogy ez nem normális? meg hogy decemberben pulóverben járkálok szinte,már 3 éve,meg novemberbe nyár van évek óta. vajon tudják,hogy ez nem normális? hisz ők már igy nőttek fel... fogalmuk sincs milyen volt a világ.a mai gyerekeket pedig sajnálom( tudom hogy a legnagyobb baj itt a felmelegedés,már 8 éve tudom,és nevetséges hogy még ott tartunk,ne vegyél nejlonzacskót stb.komplett gyárakat meg autókat kéne betiltani,meg sokmindent ebbe nem megyek bele.

és láttak már videot és magnókazettát? :P discmant? milyen érzés lehet?

én még oké végigszenvedtem a sok marhaságot amivel az időnket veszik el, évszámok,kémia,koszinusz stb. de a mai tinik akik tudják,hogy bizonytalan a jövő,mert megmondták hogy 2050-re elfogy a víz,a hús,nem tudunk már eleget termelni,a mi unokáinknak,az ő gyerekeiknek már lehet víz se jut,megduplázódik az emberiség, vajon hogy bírnak igy tanulni? ezzel a tudattal hogy teljesen értelmetlen? hogy olyanokat kell magolni amit elfelejtesz és nem az életre tanítanak,ügyintézések,pénzügy,egészségügy,elsősegély

2019. dec. 20. 20:41
1 2 3
 21/24 anonim válasza:

A 17-esnek semmi gond nincs az életfelfogásával. Szerintem minden reálisan gondolkozó fiatal ezt éli meg. Nem véletlenül népbetegség a depresszió.

Kedves kérdező! Szimpatikus, hogy érdeklődsz az újabb generáció iránt, de ne nézz minket butának. Sokkal nehezebb megtéveszteni minket, mint gondolnád. Tisztában vagyunk vele, hogy mi folyik a világban, és nem, sokan nem tudunk így tanulni. Általános demotiváltság ül az egész iskolámon. És tisztában vagyunk vele milyen volt a világ. Tudod, nekünk is vannak szüleink, akik mesélnek. Ne hidd azt, hogy az időben bármi is jobb, vagy rosszabb. Minden generációnak meg van a keresztje.

Bocsi ha nagyon kuszán fogalmaztam, de elég sok gondolat támadt fel bennem a kérdés kapcsán.

17L

2020. jan. 16. 09:39
 22/24 A kérdező kommentje:
Mesélnél ezekről? Mármint milyen gondolatok jutottak eszedbe?
2020. jan. 16. 10:41
 23/24 anonim ***** válasza:

Talán olyan gondolatok, hogy az idősebb rokonaim/ismerőseim közül sokan lenézik a fiatalokat (ami nem mindig alaptalan), de többször, többen elmondták, hogy ha ma lennének fiatalok, nem tudnának olyan életet építeni, mint a korukban tették.

Nagymamám a faluszéli vályogházból költözött fel Pestre, lett belőle mérnök. Rengeteget tanult elmondása szerint, de volt lehetősége felemelkedni...

Ma meg szörnyű az oktatás, nem jutna el csak önerőből pl egyetemre...

2020. jan. 16. 12:28
 24/24 A kérdező kommentje:
Egyetértek.és a házárak meg albérlet árak is nevetségesek és undorítóak. Elvisznek egy fizetést akár. Sokkal nehezebb önállósodni. Az idősek csodálkoznak,hogy a fiatalok olyan sokáig otthon laknak
2020. jan. 17. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!