Ti is úgy érzitek hogy azok a fiatalok padlógázzal húznak e el mellettetek akiknek vettek lakást a szüleik?
Nekem sok ismerősöm van, aki kapott lakást, de úgy látom, ez arra sarkallja ezeket az ismerőseimet, hogy maguktól meg nem kell elérniük semmit. Tehát ezeknek az ismerőseimnek mindegyike magától semmire nem megy az életben, a fizetésüket hobbi dolgokra szórják el, egyébként is kevés fizetést visznek haza, mert nem tanultak, nem küzdenek. Plusz ha kicsit is zsarnok bármelyik szülő, könnyen pokollá teheti a gyerek életét. Képzeld el, ha pl nekem a saját házamban pofátlan velem valamelyik családtag, simán helyére teszem. De hogy néz ki mondjuk az anyóssal bunkózni az őáltala vett lakásban, ahol mondjuk a meny nem is tulajdonos?
Mi szerintem jó ellenpélda vagyunk. Alig támogattak minket, ennyit kb bárki kap otthonról, mint mi. De jó időben vettünk jó áron lakást, most sokkal többért eladjuk, és építünk egy jobb házat. Közben a karrierre koncentráltunk, mert tudtuk, hogy minket senki nem fog pénzelni meg pátyolgatni. Megháromszoroztuk a jövedelmünket is és havi 1-2 millióból már nagyon jól meg tudunk élni. Ezt a fizetést senki nem hozza be hosszú távon szülői segítséggel sem. Lehet oda lettek a 20-25 közötti éveim, de az életem többi része jó eséllyel igen kényelmes lesz, és senkinek nem vagyok kiszolgáltatva, max. a férjemnek (de neki melyik feleség nincs?!). Most már mutogathatják az ismerősök a szüli pénzből vett kis lakásaikat, nekem sokkal jobb házam lesz, jobb autóm van, oda megyek utazni, ahova akarok, és a legjobb, hogy nekem senki nem szólhat bele semmibe, mert a saját pénzünkből tesszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!