Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti is úgy érzitek hogy azok a...

Ti is úgy érzitek hogy azok a fiatalok padlógázzal húznak e el mellettetek akiknek vettek lakást a szüleik?

Figyelt kérdés
2019. dec. 12. 12:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
69%
Úgy látszik, régen voltál már kitiltva, Balázs - érik nagyon, ha minden áldott nap megkérdezed ezt.
2019. dec. 12. 13:55
 12/15 anonim ***** válasza:
76%
En nem érzem, nekem hazat vettek 70 millaert nem huznak el mellettem akiknak lakást vettek
2019. dec. 12. 15:31
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 28 évesen felét kifizették az első saját garzonnak. Ez azt jelenti, hogy nem kellett az elmúlt 4 évben fizetnem bérleti díjat, ami annyi lett volna, ami ennyi idő alatt a lakás akkori vételi árának közel 3/4-e lett volna. Emellett nagyjaból 3-szor annyi most egy ilyen lakás. Ezen 4 év alatt alsó hangon olyan 15 millióval vagyok előrébb, mint akit nem segítettek, és ugyanannyit keresett ezen időszak alatt, mint én. A különbség pedig csak növekedni fog, mivel nekem több pénzem van befektetve, és jelenleg is többet tudok félretenni egy bérleti díjjal / hiteltörlesztővel.
2019. dec. 12. 15:45
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Én nem. Mármint persze, nagy előny, hiszen amíg esetleg nincsen rá szükség addig ki lehet adni vagy fiatalként még az ember elél több emberrel együtt és ebből is származhat bevétel (legalábbis én ezt csinálnám), de ha kell, akkor van egy lakásod, ahová be tudsz költözni és erre már nincsen gond. Szóval nyilván előny és nagy segítség, de én annyira nem érzem magam attól rosszul, hogy én nem kaptam és ki tudja mikor (leginkább soha) lesz saját lakásom. Valahogyan engem ezek a dolgok ( pl. ház, kocsi ) nem foglalkoztattak sohasem. Nekem ez annyira nem fontos, nem egy elsődleges célom, hogy vegyek egy lakást/házat magamnak. Most ez lehet, hogy hülyén hangzik vagy valaki tényleg hülyeségnek tartja a gondolkodásomat, de most azért dolgozzak hosszú éveken keresztül, spórolva és takarékoskodva (mert valószínűleg nem fogok nagyon jól keresni kb. soha), hogy idős koromra legyen egy lakásom? Nekem ez annyira nem szimpatikus gondolat, én most vagyok fiatal, most akarom jól érezni magam, most akarom megvalósítani magam stb., nem pedig arra akarok készülni, hogy majd 10+ év múlva mi lesz...
2019. dec. 12. 19:10
 15/15 anonim ***** válasza:

Nekem sok ismerősöm van, aki kapott lakást, de úgy látom, ez arra sarkallja ezeket az ismerőseimet, hogy maguktól meg nem kell elérniük semmit. Tehát ezeknek az ismerőseimnek mindegyike magától semmire nem megy az életben, a fizetésüket hobbi dolgokra szórják el, egyébként is kevés fizetést visznek haza, mert nem tanultak, nem küzdenek. Plusz ha kicsit is zsarnok bármelyik szülő, könnyen pokollá teheti a gyerek életét. Képzeld el, ha pl nekem a saját házamban pofátlan velem valamelyik családtag, simán helyére teszem. De hogy néz ki mondjuk az anyóssal bunkózni az őáltala vett lakásban, ahol mondjuk a meny nem is tulajdonos?

Mi szerintem jó ellenpélda vagyunk. Alig támogattak minket, ennyit kb bárki kap otthonról, mint mi. De jó időben vettünk jó áron lakást, most sokkal többért eladjuk, és építünk egy jobb házat. Közben a karrierre koncentráltunk, mert tudtuk, hogy minket senki nem fog pénzelni meg pátyolgatni. Megháromszoroztuk a jövedelmünket is és havi 1-2 millióból már nagyon jól meg tudunk élni. Ezt a fizetést senki nem hozza be hosszú távon szülői segítséggel sem. Lehet oda lettek a 20-25 közötti éveim, de az életem többi része jó eséllyel igen kényelmes lesz, és senkinek nem vagyok kiszolgáltatva, max. a férjemnek (de neki melyik feleség nincs?!). Most már mutogathatják az ismerősök a szüli pénzből vett kis lakásaikat, nekem sokkal jobb házam lesz, jobb autóm van, oda megyek utazni, ahova akarok, és a legjobb, hogy nekem senki nem szólhat bele semmibe, mert a saját pénzünkből tesszük.

2019. dec. 12. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!