Hogy tudnék online lelkisegély-szolgálatot vállalni?
Nagyon átérzem,és elszomorít a telefonos lelkisegély-szolgálatok haszontalansága,és az ott dolgozó emberek hozzáállása a nekik telefonáló emberek felé.
Rengeteg történet kering,hogy kb csak rontanak az ember lelki állapotán a ilyen "szolgáltatások"
Szeretnék segíteni azoknak,akik úgy érzik,hogy nem találnak kiutat a magányból,depresszióból,öngyilkos gondolatoktól,de nem szeretek telefonon beszélni.Van esetleg olyan fórum,vagy más weboldal,ahol lehet jelentkezni ilyen feladatra?
3# Igazából engem pont,hogy csak "hobbiból" érdekel.Nem választanám hivatásomnak
5# Nem csak az ünnepek alatt gondoltam,ezt az egyik válaszoló írta,nem én :)
Az indexen volt hasonló topik régebben, meg volt egy sg fórum topik is, ahova azok írtak, akik öngyilkosok akartak lenni.
Személy szerint nem engednék olyan embert ilyen munkakörbe, akinek nincsen szakképesítése. Nem tudhatod, hogy az adott személy, a maga kis beszükült, depressziós világlátásával hogyan fog reagálni arra, amit mondasz neki. Lehet, hogy csak rontanál az állapotán. Vagy ha rosszul méred fel az illetö személyiségét, problémáit, lehet hogy pont ellentétes hatást váltasz ki belöle, mint szeretnéd.
7# Részben egyetértek veled,bár személyes tapasztalataim vannak a szakképesített pszichológusokkal/pszichiáterekkel és hát...Nem éreztem egyszer sem úgy,hogy bármit ért volna,hogy kitanulta a szakmát.
Nyilván ha valaki skizofrén,vagy disszociatív személyiségzavarral küzd,és gyógyszeres kezelésre szorul,abban már nem tudnék segíteni,de sok esetben én hiszek abban,hogy egy igazán odafigyelő társaság tud segíteni.És olyat a futószalagon működő tb-s pszichiátrián nehezen talál az ember
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!