Az ellenőrök miért gyerekeket szivatnak leginkább? Milyen rossz tapasztalataitok vannak?
Én 4-edikes voltam amikor kicsit később indultam el és futnom kellet a buszra, a busz megállt és felszálltam, bemutattam a bérletem, nem tudtam hátra menni mert tömve volt a busz. Volt két férfi ellenőr, ők elkezdtek velem bunkózni elég megalázóan, amiatt, hogy futottam, én megkérdezem, hogy akkor miért álltak meg? Erre felkapták a vizet, hogy, hogy merek visszaszólni és elkérték a bérletem és megbüntettek 8ezerre mert elvileg valami nem volt rendben vele. (érvényes volt és ki is volt töltve, akár csak a diákom) Nagyon megalázó volt az egész busz előtt?
Nektek van ilyen tapasztalatotok? (tudom nem minden ellenőrre igaz, úgyhogy tisztelet a kivételnek!)
Mert a BKK-nál a selejt dolgozik sajnos,csak rájuk kell nézni.
Egy norvég cserediáknak egyik se merne ugatni vagy a Hős utcánál se,behuzza mind fülét farkát.
Gyengébb emberek ellen mernek csak bármit tenni,egy ,,svéd cserediáknál" már semmit.
Szóltak, csak nem volt. A sulinak kellett volna ezekről gondoskodni.
Oké de egyáltalán minek kötekedni? Vagy miért jó az valakinek, hogy a 10 éves a derékig erő hóban 0 fokban leszáll valami helyen, amit lehet nem is ismer. A szülőknek meg lehet nem is tud szólni mert lehet nincs teloja vagy valamiért nem tud hívni (pl nincs rajta pénz)?
Én is jártam így mikor még suliba jártam busszal, addig meg voltam győződve róla hogy ez az ellenőrös dolog előítéleten alapul és amúgy tuti jó fejek, aztán én is megkaptam a magamét és azóta tudom hogy vastagon van alapja.
Az volt a lényeg, hogy 30 km-es bérletem volt, éveken át jártam azzal a bérlettípussal, sosem volt gond vele, aztán egyszer csak ellenőrzés van, jön az ellenőr, nézi nézi, azt mondja nem stimmel ezzel valami, elővette valami könyvet, aztán kajánul felmutatta, hogy 30 km-esem van, és én ott szálltam fel ami a könyvecske szerint 300 méterrel korábban van mint amennyire a bérletem szól. Értitek 300 méterrel, nem 20 km-rel. Egy megállóról volt szó, de a slussz poén az az hogy korábban is felszálltam ugyanott, akkor is ugyanígy ellenőriztek, végignézte akkor a másik pasas a bérletem, azt mondja teljesen rendben van. Itt meg már nem volt rendben. Azt mondja 120 Ft lenne a jegy ami arra a 300 méterre kéne, szóval akkor 8000 Ft lesz a büntetés meg még mellé a 120. Fél órán át írta az adataim mialatt a fél busz nézett, aztán mosolyogva odaadta a csekket hogy fizessem majd be itt és itt, aztán szó nélkül elhúztak. Mondanom sem kell hogy a kisebbségieknek a busz elejében el sem kértek semmit, ott meg sem álltak. Erről ennyit.
Rendőrök amúgy ugyanez, azok is mindig az időseket, bicikliseket, rossz helyen parkolókat buzerálják, amikor meg éjjelente a részeg huligánok összetörik meg végighányják a fél várost, meg a drogügyleteket nyomatják a diszkóban, akkor sehol nincsenek. Ez amolyan hungarikum szerintem. Mindenki bunkó és mindenki a gyengébbel kezd ki, piszlicsáré dolgokon lovagolva, a keményebbekkel szemben meg fülük-farkuk húzzák be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!