1500 ft reggeli,800 ft tízórai,2000 ft ebéd,1000 ft vacsora - Ez nagyjából átlagos költekezés 1 emberre?
Szerintem nagyon sok, és nem biztos, hogy egészséges is. Gondolom van benne pékáru, nasi, hasonlók.
Nálunk 30 ezer/fő megy havonta, hogy főzünk, és egészséges is a kajánk.
500 Ft reggeli
2000 Ft ebéd
500-1000 Ft vacsora
Én így csinálom, ez a tiédhez képest máris sokkal olcsóbb.
Testépítek, így pontosan követem hogy mit eszek fehérje, szénhidrát, zsír és rostra bontva.
Az árakat is bele raktam az excel táblázatba így pontosan tudom mondani mennyit költök az étkezésekre úgy hogy maganak csinálom a dolgokat.
Reggeli:
-391 FT
Tízórai:
-144 FT
Ebéd:
-562.7 FT
Uzsonna:
-535 FT
Vacsora:
-1782.7 FT
(Ebben a konkrét ételben Lazac van, ezért ennyi)
Ezeken kívűl ha nagyon megakarok halni 390 FTos protein szeletet bedobok.
Meg edzések után egy fehérje port amire 1 adag 250 FTra jön ki.
Szóval ez a példa nap 3.666 FTra jön ki.
Mivel szeretem a Light Colát (egyetlen dolog amiről nem tudtam lemondani) még + napi 350FT ot rádobhatunk, kb annyi lehet.
Amúgy az árak összevissza ugrálnak attól függően milyen húsokat eszek.
Évekkel ezelőtt amikor nem diétáztam, meg kb mindennap ebéd vacsorát rendelt kajával oldottam meg, a reggelit kivéve amit meg úgy vettem.
Akkor nagyon jó indulattal kb 5-6 ezer forintot költöttem mindennap. Te is kb ennyiből ha jól látom. Ez jóval az átlag fölött van. Ismerősi körben szerintem én költöttem a legtöbbet. Meg ha utána számolsz az mondjuk 5.5 ezer forint X 30 = 165.000 FT.
Sokak nem keresnek összesen ennyit az országban.
Én egy nagyon nehéz élethelyzetből jövök ki, a legmélyebb ponton hajléktalanszállóra jártam ételosztásra, utána ennyi pénzből hoztam ki egy heti kajámat:
4 csomag kukoricadara - 4*140 Ft = 560 Ft
28 csomag instant leves: 28*80 Ft = 2240 Ft
3 csomag 1 kilós virsli: 3*450 Ft = 1350 -Ft
1 mustár= 125 Ft
4 kg kenyér = 4*220-Ft = 880 Ft
5155-Ft ból 1 heti kaja kijött és nem éheztem, a kukoricadarából készült puliszka ráadásul egészséges is. Ez igazi túlélőcsomag szorult helyzetekre.
Nagyon sok,mit eszel ennyiért?
Ha nem főzök akkor is;
reggel: 500ft
ebéd: 500-700ft
vacsora:300ft
Mindent készen vettem,nem fordítok rá időt,akkor ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!