Miért irjak rosszul a postás szót?
Figyelt kérdés
Hosszu ó-val hogy póstás...nem értem honnan jott ez hiszen a tobbi elirassal ellentétben ezt még kiejteni sem szoktuk hosszú ó-val2019. nov. 16. 13:17
1/10 anonim válasza:
De. 😃 Én ismerek olyat, aki hosszan ejti, gondolom, hosszú ó-val írná.
2/10 anonim válasza:
ez ugyanolyan mint az árú. az emberek nem figyeltek oda nyelvtan órán
3/10 anonim válasza:
Az én kedvencem a fiúnk 😂 és nem abban az értelemben, hogy két kiscsajnak közös fiúja van, hanem anyák írják így, x éves a fiúnk.
4/10 Metionin válasza:
Én a b...zi és a k---rva szavaknál látom mindig, a buszmegállók tele vannak firkálva a hosszú ú-s változatokkal. Sosem értettem, hiszen ha kimondjuk, érződik hogy az ott rövid u.
5/10 anonim válasza:
Igazság szerint sokakat ismerek akik eleve hosszan ejtik az o betűt.
6/10 anonim válasza:
Régi időkből, falun mondták így.
Sőt, ahogy öregedett a nagyanyám úgy hagyott ki betűket a szavakból,mert falun úgy beszéltek.
7/10 anonim válasza:
Én is hossz ejtem, egyszer meg le akartam írni hosszú ó -val.. eszem megállt majdnem. :D
8/10 anonim válasza:
Engem is idegesít.
Mondjuk úgy alapból zavarnak a helyesírási hibàk.
Alap dolognak kéne lennie annak, hogy tudjunk helyesen írni!
Engem még ezek zavarnak: evvel-avval, ien, hüje, muszàly stb.
9/10 anonim válasza:
Tényleg bosszantó. De újabban elég sokan írják ugyanúgy a hülyeségeket. Gondolom valaki elkezdte, a többi meg megy utána.
Kedvencem: muszály, fiúnk, aútó stb. De láttam már ezt is: Silyófok. Hogy hogy jött össze, azt a mai napig nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!