Szerintetek nagyjából hány éves korig túl fiatal valaki a halálhoz?
30 alatt mindenki meghökken.
40 és 50 között is picit, de sokkal kevesebben és könnyebben racionalizálják.
+50 fölött már nagyon senki sem lepődik meg. Maximum azonos korúak vagy öregebben, de ők is leginkább mert realizálják halandóságukat nem mert fiatalnak gondolnák vagy annyira durván korai halálnak.
Szüleid mennyi idősek? Remélem 80 fölött lesznek, mikor meghalnak.
Nagyon nem mindegy, hogy 50-60 között hal meg az egyik szülőd, vagy mondjuk 80 fölött.
"
+50 fölött már nagyon senki sem lepődik meg."
Ne beszélj már hülyeséget! Egy nőnek 50 éves korában az addig letelt életének több, mint fele hátra van átlagot tekintve.
Amúgy a kérdésre válaszolva, az átlag életkor alatt, ami a nőknél 79, férfiaknál 72 év.
Szóval 70 alatt mindenképpen.
Ezt tapasztalatból mondom...
Nagy a család így sok forrásból hallom, hogy meghalt X házzal odébb lakó szomszéd stb...
Barátoktól is hallok rengeteg ehez hasonló hírt hallottam.
Meg már halt gimnáziumban is társam.
Lehet nem tökéletesen reprezentálja a valóságot, mert nem készítettem országos felmérést, de ....
Amikor gimnáziumban meghalt egy egyel felettem járó:
-1 teljes gyász nap.
-Gyászoló facebook posztok tömkelege
-Hetekig beszéd téma
-Olyan szinten különlegesen meghökkentő, hogy évek után is fel jön néha beszélgetésben.
Ezzel szemben amikor 35 körüli ismerős halt meg:
Még mindig tragikus és meglepő az embereknek, de már csak kb 1-2 kommentet kapott ismerősöktől, hogy "Tragikus hogy ilyen hamar elment és ott hagyott két gyereket"
Stb...
50 és 60 között már kb 3 ember meghalt csak így hallomásból:
Ott már ezek a kommentek sem jöttek elő, csak annyi, hogy X személy meghalt és ennyi...
Senki sem mondta, hogy túl korai volt, vagy meghökkentő.
Ez az a kor, amikor még ritka a halál, de nem elképzelhetetlen és senki sem mondja elképedve, hogy "Túl fiatal volt", csak elfogadják hogy már nincs itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!