Ti ünnepeltek névnapot?
Tudom, a munkahelyeken előfordul, mert alkalom a lazításra, de mi motivál valakit, hogy felhajtást csináljon belőle és ünnepeltesse magát, mert ő Béla vagy Jolán.
Régen még csak-csak volt rá magyarázat, védőszent stb., de manapság...?
Rosszul látom, hogy ez csak az egyszerűbb embereknek fontos valamiért? Ők képesek pl. halálosan megsértődni, ha valaki nem tartja fejben a naptárt és elmulasztja őket köszöntgetni.
Tényleg érdekelne, hogy mások erről mit gondolnak! Megköszönöm, ha életkort is írtok!
Munkahelyen pont nem tartjuk. A családtól szoktam kapni egy üveg bort, ennyi. Ja meg a törzshelyen beb...unk de ahhoz nem kell alkalom :-) Nekem nem fontos. Inkább a szülinap.
40+F
Én sem, de sikerült egy olyan családba bekerülnöm, ahol állandó cirkusz van belőle, hogy hol egyiket, hol a másikat felejtem el, pedig igyekszem. Ott egy csoki nem elég, akkora ügy van belőle mint egy karácsonyból és vannak vagy 25-en a nagynénikkel, nagybácsikkal, unokatestvérekkel, akikkel össze vannak ragadva, mint a zsírtalan csusza
Saját magamét is elfelejtem, nemhogy másét.. :D
Engem soha nem köszönt fel senki, mert nem is tudják mikor van, hisz nincs benne a naptárban a nevem, de soha nem is foglalkoztam ezzel. Szerintem egy felesleges dolog névnapot ünnepelni.
Nem, engem idegesít.
Sajnos a családom foggal-körömmel ragaszkodik hozzá, így "muszáj" ünnepelni, de nem is értem...
A sajátomat pont tudom, de azt is csak azért bírtam megjegyezni, mert szüleim házassági évfordulója is aznap van, így ehhez tudom kötni. :D A többiekét mindig év elején beírom az aktuális naptáramba, hogy ne felejtsem el.
Hálistennek a páromat ugyanúgy hidegen hagyja, így legalább otthon nem kell jópofiznunk egymással erőltetetten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!