Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Névnapot mennyire és hogyan...

Névnapot mennyire és hogyan ünnepeltek babátoknál? Első névnapot?

Figyelt kérdés
10 hónapos lesz a névnapján. még ezt sem érti, de azért mégis kellene vhogy ünnepelni. kis ajándékkal mondjuk. ti hogyan szoktátok? talán a következőt már érteni fogja, akkor oksa, de most kicsit tanácstalan vagyok, főleg a "körítést" illetően. mert karácsonykor ott volt a fa, alá tettük a játékokat vagy mikuláskor jött a mikulás, és ő hozta. de névnapnál nem tudom, hogyan kellene. tortát nem szokás nálunk ilyen alkalomra.
2011. jan. 24. 20:44
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

A mi fiunknak a 2. névnapja volt az idén. Az elsőn 8 hetes volt, most 14 hónapos. Egyiket se ünnepeltük sehogy, mondtuk neki, hogy ma van a névnapod és ennyi. Mivel karácsony után van 3 héttel, kértük a nagyikat, keresztszülőket is, hogy ne nagyon vásárolgassanak, úgysem érti még, meg most halmozták el mindennel, mert a szülinapja meg novemberben van.

Úgy tervezzük, hogy jövőre már kicsit nagyobb hangsúlyt fektetünk rá, mert már a bölcsiben is beszélni fognak róla. De nem akarunk túlzásokba esni akkor sem, nálunk nem szokás a névnapokat nagyon ünnepelni.

2011. jan. 24. 20:50
 2/8 anonim ***** válasza:
Semennyire és sehogyan. Se az elsőt, se a másodikat.
2011. jan. 24. 21:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Eddig mind a kettőt elfelejtettük :)
2011. jan. 24. 21:21
 4/8 anonim ***** válasza:
5 hónapos volt a lányunk az első névnapján. kapott egy pici virágcsokrot, ettünk egy jót a nagyikkal, és persze készült néhány fotó.
2011. jan. 24. 21:34
 5/8 anonim ***** válasza:

Fél éves volt az első névnapján, de mi megajándékoztuk és a családból mindenki más is. Tőlünk egy hatalmas plüss Tigrist kapott, a családtól játékot, pelust, ruhát. Tény, hogy még fogalma sincs, hogy miért kapja, egyáltalán azt sem tudják még ilyenkor, hogy mi az, hogy ajándék. De szerintem igen is fontos, hogy már a születésüktől fogva ők is része legyenek ilyen téren is a család életének.

Mi ugyanúgy ünnepeltük a kisfiam névnapját, mint bármelyik családtagét, összeültünk, süti, kis rágcsálnivaló, üdítő, jókat beszélgettünk a gyerekek játszottak. Torta nálunk is csak szülinapra szokás.

2011. jan. 25. 08:16
 6/8 anonim ***** válasza:

Mi az elsőt és a másodikat is de nem csináltunk olyan nagy valamit mint a szülinapján csak ajándékokat kapott!

Idén már jobban megfogja érteni mert 2,5 éves lesz addigra :D

2011. jan. 25. 09:07
 7/8 anonim ***** válasza:
Kisfiamat és az apukáját ugyanúgy hívják. A párom és az öccse névnapja között pár nap van. Ilyenkor közösen van egy ebéd; a párom dédijének névnapja, a párom, és az öccse névnapja alkalmából. Ez az ebéd most a fiamra is kiterjedt; bár egy hónapos volt akkor. Tortát szokott sütni mindenkinek a párom mamája. A fiam még persze nem kapott. :) Viszont kapott egy használhatatlan turmixgépet. Azaz én kaptam, de neki...
2011. jan. 25. 09:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Én azt sem tudom mikor van Léna nap, így sehogy se ünnepeltük. Nálunk amúgy se divat a névnapozás.
2011. jan. 25. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!