Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sokat veszítettem? 18 évesen...

Sokat veszítettem? 18 évesen 8 általánossal most szeretnék kezdeni vmit az életemmel?

Figyelt kérdés

Most leszek 18 éves és két éve nem csinálok semmit. A sulit félbe hagytam, munkát nem találtam és most jöttem rá, hogy elkezdhettem volna már két éve az esti sulit, tanulhattam volna, nyelveket meg vezetni stb. Nagyon bánom ezt az elveszített két évet. Kerestem a helyem és csak gyötrődtem, meg itthon ültem, kimenni sem mertem, antiszoc lettem, beburkolóztam és nem csináltam semmit, amit nagyon nagyon bánok.

Most fogok elmenni dolgozni, mellette jelentkeztem egy gyors okj-s tanfolyamra, amivel ki tudok menni külföldre melózni, hogy a cserben hagyott szüleimet kisegítsem, amiért és két évig eltartattam magam, miközben semmit nem csináltam. Nagyon bánom ezt az egészet. Nem tudom mit kezdhetnék, amitől jobb lehetne, mivel ezt a két évet már nem tudom visszahozni.

2019. szept. 4. 17:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Most hogy tanultál a hibádból állj fel és keress alkalmi munkákat napszám munkákat és tegyél félre pénzt érettségizni vagy nyelvtanárra!

Ha külföldre mész német angol tudás nélkül kb semmit sem fogsz kezdeni még a pénzed sem kapod meg mett a mumka szerződésbennis átvernek.

Szal vagy érettségire tegyél pénzt vagy komoly nyelvtanulásra

2019. szept. 4. 17:46
 2/8 anonim ***** válasza:
Most is mehetnél nappalira.
2019. szept. 4. 17:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
2 év nem olyan sok ido, mas tobbet var. Sosem keso ujrakezdeni. Hajra! Sikerulni fog!
2019. szept. 4. 18:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Még bőven be tudsz pótolni mindent, nyugodtan folytasd a középsulit és érettségizz le. A célország nyelvére is hajts rá erősen, mert a képzetlen, adott ország nyelvét nem beszélő külföldi melósokat sok helyen kihasználják és átverik. Kitartást és jó tanulást és munkát!

23/F

2019. szept. 4. 19:23
 5/8 A kérdező kommentje:
Most már "nem érek rá" az érettségire, nyelvet és szakmát kell tanulnom, hogy mielőbb mehessek külföldre. Azért lett volna jó, ha két éve elkezdem, mert akkor 20 évesen meg lett volna, ugyanúgy ki tudnék menni, csak meg lett volna, de most már nem várhatok 4 évet. Eddig kellett volna. Épp ezt bánom, talán sosem teszem le.
2019. szept. 5. 01:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Ács, villanyszerelő, asztalos, vízvezeték szerelő vagy hasonló szaktudás + jó nyelvtudás. Ilyeneket sokat keresnek külföldön is. Sok sikert, sosem késő..
2019. szept. 5. 11:20
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Az érettségi önmagában szinte semmire sem jó. Diploma és-vagy valós tapasztalat, tudás kell..

Ezt kérik szinte minden munkánál, nekem is csak érettségim van, mint informatikus, de nem is azért vettek fel. Hanem külsős képzés és tapasztalat -értsd. saját magam képeztem- alapján. Az sem baj, ha nem a szakmádban dolgoztál előtte, mert így látják hogy motivált vagy..

A legjobbakat! A családodon majd segíts..Légy pozitív és optimista :)

2019. szept. 5. 11:26
 8/8 anonim válasza:
100%
Szia!Nagyon jó hogy ezt így feltudtad ismerni látod a helyzetet.Most jött el az a pont szerintem amikor igen is nagyon nagy erőt kell venni magadon és menni.Nagyon jól tetted hogy beíratkoztál OKJ-ra és dolgozol.Csak így tovább.2 év behozható.Csak ne add fel legyen célod és küzdj a céljaidért még akkor is ha baromi nehéz.Meg fogod tudni csinálni.Sok sikert!😊
2019. szept. 5. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!