Nagy-Britannia vagy Egyesült Királyságra kell anyakönyvezni?
Kint születtem Angliában (az egyszerűség kedvéért Londonban).
Az eredeti angol anyakönyvi kivonatra nem írtak országot, csak várost.
A magyar anyakönyvi kivonatomat amit az angol nyelvű alapján állítottak ki viszont Nagy-Britanniára állították ki.
A személyimbe is Nagy-Britannia került.
Viszont bármelyik ügyintézési folyamat megakad, ugyanis a születési helynél ilyen kiválasztható opció sehol sincs, csak Egyesült-Királyság (legegyszerűbb példák:
Telekom adategyeztetés
Neptun diák igénylés)
Az anyakönyvi hivatal szerint a Nagy-Britannia a helyes, ők így csinálják évek óta.
Mit tudok tenni, melyik a valós? Tudok valahonnan hivatalos állásfoglalást kérni az ügyben? Esetleg más is van/volt ilyen helyzetben?
(Ha kint születtél neked mi van a személyidben?)
De amúgy a válasz lt is leírom, szóval hivatalosan: Nagy-Britannia, terjedőben: Egyesült
Királyság / Nagy-Britannia és
Észak-Írország Egyesült Királysága
GB GBR 826
De ennek nem kéne fennakadást okozni, mert ugyanaz a kettő.
Köszönöm!
De okoz fennakadást, mert mindenhol a karakterhelyes egyezést nézik. Neptun még fel is hívja a figyelmet arra, hogy a diák igényléshez karakter helyesen egyeznie kell az adatoknak. Adatmódosításnál pedíg nem lehet Nagy-Britanniát választani a listából.
Persze, értem a problémát, csak úgy értettem, hogy nem lenne szabad, hogy problémát okozzon, mert nem a te hibád.
Én a helyedben megvenném a magyar közlönynek azt a számát, amiben ez benne van és vinném magammal minden hülye hivatalos helyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!