Mondanátok olyan találmányokat, amiket fekete tudósok találtak fel?
Mogyoróvaj vagy mi
Mi az hogy el voltak nyomva? Mióta világ a világ afrika fehér elnyomás alatt áll vagy mi? Ne röhögtess már
Még a Holdraszállások idején ő számolta részben papíron (nem számítógépen!) a szükséges adatokat a megfelelő pályán maradáshoz, és a leszálláshoz.
Magyarán eléggé hozzájárult az emberiség egyik legikonikusabb sikeréhez.
Mindez azért is érdekes, mert 1918-ban született, és akkoriban még az US-ben is erősen élt az afro-amerikaiak megkülönböztetése, ráadásul nő volt, ami további nehézségeket jelentett a tudományos pályán.
De jó példa arra, hogy a tehetségek csak lehetőségre várnak, és bárhonnan jöhetnek.
De egyébként beírod hogy "Afro American scientists", kidob kb 40 találatot minimum.
Amúgy ha megnézed, az utóbbi 20 év Nobel-dijainak jelentős része kezd Kelet-ázsiából, Indiából előkerülni.
ezek az országok 150 éve még jóformán európai elnyomás alatt voltak, de annyi kimondható hogy nem érték utol Európát szellemi tőke terén.
Ma meg már le is hagyták.
Szerintem most nő fel az a feketeafrikából származó generáció, amiből kikerülhetnek majd a 2030-as, 2040-es évek Nobel dijasai.
Fejleszteni kell minden területet, ami a fejlettebb (húzó) országok feladata.
Amúgy ha jársz egyetemi kutatóközpontba, akkor rakat szám vannak fekete dolgozók ott is.
Én szegeden tanulok, és 2 szinttal feljebb analitikai kémián dolgozik egy fekete srác.
Bár leginkább orvosnak jönnek ide magyarországra fekete hallgatók.
2# Mért kell ilyeneket feltételezned?
Meg amúgy is itthon nincsen sok fekete. Egész életeben 2vel találkoztam és csak azért, mert olyan körökben mozogtam. Ők még magyarul sem beszéltek.
Szóval itthon nincs nagyon feketék elleni rasszizmus. Maximum a cigányság ellen.
Meg 1000x dologért kérdezheti a legvalószínűbb okot kivéve, hogy kíváncsi vagy csak valamilyen sulis dologhoz kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!