Santál, Kiva, Sánel nevek közül melyik a legjobb? Mit gondoltok ezekről a női nevekről?
Jesszus...
Csak, hogy tudd, Coco Chanelnek (“Sánelnek”) a ‘Chanel’ a vezetékneve volt, ami egyébként azt jelenti, hogy “lakos a csatorna (canal) közelében”.
Lakatos Csatornalaki... No comment... 😆😂
Igen, angolszász-kelta-nyugati térségben nem ritka az ilyen lakóhelyére vagy foglalkozásra utaló keresztnevek adása, de itthon ez szörnyen nevetséges, pláne ilyen cinkes, fonetikus magyar írásmóddal.
A Chantal franciául követ jelent.
A Kiva név tipikusan az a mentalitás ugrik be, hogy “hűű de egzotikus a kis hercegnőm neve”.
A kutyádat, macskádat, hörcsögödet nyugodtan elnevezheted Kokó Sánel Kiva Santálnak, de ne büntess ezzel egy gyereket, mert ezek a nevek egyáltalán nem “különlegesen szépek”, hanem kifejezetten borzasztóak.
Miért “cikibb” valami normális, meghonosodott európai néven anyakönyvezni valakit?
És most nem arra gondolok, hogy legyen minden második gyerek Anna, Bence, Béla vagy Margit, hanem maradjunk meg a jó ízlés határán.
Mert ezek a nevek SEM azért kerültek be az MTA listájába, hogy fogalmatlan szülők címkeként, “státuszszimbólumként” (😂) aggassák a gyermekeikre, hanem, hogy aki ténylegesen más etnikumú, tudjon a saját névadási szokásaihoz, kultúrájához híven válogatni.
Viszont ezek a fonetikus átírások akkor is röhejesek. Nyilván, ha egy szülőnek van külföldi állampolgársága, inkább azt a lehetőséget választja, hogy a saját országának az írásmódján anyakönyvezi a kicsi nevét, kivéve, ha eleve más betűkészlettel írnak, mint pl. az oroszok vagy héberek.
A Kiva egyébként egy jótékonysági szervezet, ami mikrokölcsönökkel foglalkozik (szegény országokban élő embereknek segítesz kisvállalkozást indítani, úgy, hogy többen összedobjátok a költségeket neki, és egy idő után visszatörleszti, én ötven dollárt forgatok benne, de szándékozom többet). Nekem ez jutna eszembe róla, és ha ismertebb lesz ez az oldal, amit remélek, akkor a névről is ez fog eszébe jutni az embereknek (kb. mintha Ebay, Paypal vagy Netflix nevet viselne valaki).
Borzalmasak
Én a Kirát adnám, az majdnem Kiva.
—Szia te kiva?
—Kiva
—én kérdeztem előbb
XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!