Szerintetek mennyire igaz, hogy ma már mindenki tud angolul és ez az alap?
Figyelt kérdés
Anglisztikásként rengetegszer megkapom, hogy teljesen haszontalan tanulmányokat folytatok és a nyelvtudásom nem ér majd semmit, mert ma már mindenki tud angolul és ez egy teljesen alap készség. A diplomához kell legalább egy nyelvvizsga, most már lassan majd az egyetemi felvételihez is kell nyelvvizsga és csomó külföldi lehetőség van (munka, tanulmányok), ami szintén megköveteli a nyelvtudást és itthon is elvárják a munkáltatók. Elég nagy számban tanulnak angolul nyelviskolákban és közintézményekben is egyaránt, a neten is találni mindenféle anyagot. Ez mind világos. Viszont én rengetegszer találkozom olyanokkal, akik állításuk szerint tudnak angolul, akár nyelvvizsgával is rendelkeznek és akár használják is a nyelvet, azonban az angoljuk mégsem az igazi. Itt pedig nem arra gondolok, hogy pl. magyaros a kiejtésük vagy ejtenek egy-két kisebb hibát, hanem nem tudják használni a nyelvet és pl. nincsenek tisztában az alap nyelvtannal, nincsen megfelelő szókincsük, nagyon rossz a kiejtésük vagy nem értik meg a nyelvet. Most értem haza egy külföldi nyári egyetemről és ott is meglepődve tapasztaltam, hogy nagyon sokan nem tudtak angolul kommunikálni, holott követelmény volt a nyelvvizsga megléte. Én egyáltalán nem azt mondom, hogy mindenkinek nagyon szuper angoltudással kell rendelkeznie, mert nem. Változnak az egyéni igények és változnak az elvárások is. Sokaknak elég, ha éppen csak elmakognak egy külföldi nyaralás alkalmával vagy meg tudják értetni magukat külföldiekkel és ehhez valóban nem kell nem tudom milyen szinten elsajátítani a nyelvet. Azt sem állítom, hogy mindenkinek egyformán megy a nyelvtanulás és egyforma képességekkel rendelkezik minden nyelvtanuló, nyilván a körülmények és a lehetőségek is mások. Ami nekem szembetűnő az az, hogy nagyon sokan azt állítják, hogy tudnak angolul vagy ténylegesen papírjuk is van róla, de emögött nincsen biztos nyelvtudás. Én nem látom azt, hogy hol van az a rengeteg angolul beszélő ember (nyilván vannak, akik nagyon jól tudnak angolul, de szerintem közel sem mindenki) és számomra az is meglepő, hogy ma már a nyelvvizsga is egy ilyen alap dolog és nem garancia semmire. Ugyanakkor lehet, hogy ez csak az én tapasztalatom és kíváncsi vagyok rá, hogy ti ezt hogyan látjátok.2019. júl. 26. 12:41
11/12 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem igaz, hogy "mindenki" beszél angolul. Én még anno 8 évig oroszt tanultam, (felső tagozat és a szakközép már eleve 8 év volt, utána a nappalisoknak még főiskolán is kötelező volt, én levelezőre jártam szerencsére.) De a lényeg, hogy akkor sem beszélt mindenki oroszul, egyáltalán, pedig annyi nyelvtanulástól már lehetett volna.
12/12 anonim válasza:
Nagyon nincs így.
Alapból sokan a nyelvvizsgáig sem jutnak el, vagy mert nem érdekli őket a nyelv vagy egyszerűen annyira nincs nyelvérzékük, bár ők előbb-utóbb átküzdik magukat valamin :D Akinek van nyelvvizsgája, annak is a fele legutóbb a szóbelin beszélt utoljára angolul azóta meg csak felejt (hello én és az orosz nyelv!). Nah és akkor a maradék az amelyik tényleg beszél is angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!