Szerintetek mennyire igaz, hogy ma már mindenki tud angolul és ez az alap?
Semennyire.
Több cikk is igazolja, hogy hazánk lakosságának több mint 50%-a nem beszél semmilyen idegennyelven.
Nem olvastam el végig, bocs...
De a fő kérdésedre a válaszom, hogy butaság. Magyarországon sem beszél mindenki, sőt...
És külföldön is az a tapasztalatom, hogy nagyon sokan nem beszélnek angolul.
Én sem tapasztaltam ilyesmit, hogy itt mindenki beszélne angolul.
Az ország kb. fele nemhogy idegennyelven nem beszél, de a magyarral is vannak gondjai.
Egyébként baromi nagy a különbség aközött, hogy valaki el tud makogni 4-5 mondatot nyelvtanilag helytelenül, amiket sokszor lát meg hall az instán meg a youtubon, meg le tudja írni hogy "I love you" meg úgy köszön hogy "hi guys", meg aközött, hogy valaki folyékonyan tud beszélni angolul, magától, minimum társalgási szinten, és írni és olvasni is tökéletesen tud...
Szerintem ez más országokban sincs nagyon másképp. Fórumokon, kommentekben a brazilok, argentinok, stb. latinok legnagyobb része csak spanyolul ír, angolul egy szót sem, hiába hogy pl. alapból angol topikhoz írnak.
Negyvenes éveim elején járok. Én még általánosban oroszt tanultam. Középiskolában pedig még nem volt alap az angol, csupán választható. Én németet tanultam, eljutottam a C1-es szintig, olaszból az A1 körül lehetek, ezt még fejlesztem.
Angolul viszont egyáltalán nem tudok, most ősszel szeretnék belevágni. Igen, megkerülhetetlen az angol, egyáltalán nem tetszik, de "kell" legalább egy erős alapfok, hogy ne érezze teljesen hülyének magát az ember.
Én egyelőre nem szándékozom kimenni külföldre, de a korosztályom, meg még az idősebbek is egyre inkább szeretnének, amihez biztos nyelvtudás kell. Nálunk pedig, mint mondtam, nem volt alap az angol. Szerintem lesz munkád, ne aggódj.
A nyelvtanulás nem ér ott véget, hogy letettem a felsőfokút, és nézegetem a papírt. Én németből 2009-ben, azaz 10 éve tettem le, ráadásul a Rigóban, ami akkoriban a nyelvvizsgázók szerettek elkerülni a nehézsége miatt. (Most nem tudom, milyen a megítélése.) Szóval tíz éve felsőfokúztam, de ha ma munkához, bármihez kellene a német, bizony kellene vennem órákat, nem is keveset, hogy visszahozzam az elfelejtett dolgokat. A nyelvtanulásnak, az igényesnek, soha sincs vége. Sajnálom, hogy fiatalabb koromban nem fektettem még több energiát ebbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!