Ha nagyobb összeget nyernél szerencsejátékon, te mennyire vernéd ezt nagydobra?
"ha nyersz, sok lesz a barátod"
Ez bizony teljesen igaz, meg akkor is, ha fontos embernek számítasz abból a szempontból, hogy egyengesd pályájukat. Pénz meg a pozíció bevonzza valahogy ezeket a dögkeselyűket.
Egy kis off - még régebben, ha jól emlékszem volt olyan, hogy "Beszélő sör". Annyiból állt, hogy, ha vettél dobozos sört és kibontottad és nyertél, akkor elkezdte "mondani", hogy mit nyertél. Mittudomén, pl ismételgette, hogy "Hifi torony" vagy "hat doboz sör" vagy hasonlók. A hátránya, hogy ezekben nincs sör csak a beleszerelt szerkentyű, amitől a "sör beszél". :-D
Én nem találkoztam vele csak hallottam róla a reklámokból meg ismerősöktől.
Na, mi a családdal azon nevettünk, hogy mész a vonaton, megbontod a sört és a "doboz elkezdi kántálni", hogy nyertél egymillió forintot. Ha mázlid van, nem üt le valaki ott rögtön és kapja ki a kezednől a dobozt.
off vége.
Csak a közeli barátaimnak és családtagjaimnak mondanám el.
Ilyenkor szoktak az olyan ismerősök barátkozni az emberrel akik valójában nem is biztos hogy kedvelnek, persze csak azért hogy költsön rá.
Nem mondanám el senkinek. Egyrészt azért, amit már feljebb is írtak, hogy ne akarjon senki kölcsön kérni vagy meglopni.
Másrészt azért, hogy a hozzám közel álló emberek ne érezzék rosszul magukat azért, mert nekem ekkora szerencsém lett.
Nekem sem esne jól, ha pl. valamelyik testvérem vagy épp jóbarátom nyerne egy nagyobb összeget és azt kéne hallgatnom, hogy neki most mennyire jó és mennyi pénze lett, miközben mondjuk én nem nyerek soha 500 ft-ot se a lottón. :D
Hát ha valaki jelentősebb összeget nyer, az nem fogja otthon tartani, meg magával hurcolászni, szóval ez a "betörnek érte", meg "leütnek az utcán" ez úgy hülyeség, ahogy van. Esetleg zsarolhatnak...
Mindenesetre ha tényleg jelentős összeget nyernék, én bizony akarnám élvezni is, szóval eltitkolni nem tudnám. Max. azt titkolnám, hogy honnan van a pénz. De mivel a világon azért léteznek jómódú emberek (a környékünkön különösen sok), ezért nem lenne kirívó a helyzetem... biztos, hogy fokozatosan alakítanék ki egy új életmódot, és amíg az nincs meg, addig nem nagyon hirdetném. Most itt tényleg jelentős összegre gondolok, tehát pl. egy lottóötösre, mert annál kisebb valószínűleg fel sem tűnne senkinek (mondjuk 1-2 millió, az teljesen reális, hogy annyit valaki összegyűjt és elkölti, de még tízet is el tudnék költeni különösebb feltűnés nélkül). Az nyilván feltűnő lenne, ha hirtelen egy luxus ingatlanba költöznék, de akkor értelemszerűen olyan biztonsági berendezések is lennének benne, amik megvédenek, plusz biztosítás. Szóval attól, hogy kirabolnak, nem tartanék.
A családomat, közeli barátaimat biztosan magamtól is támogatnám egy jelentős nyereményből, idegenek meg kuncsoroghatnának, ahogy akarnak. Az lenne a válasz, hogy a pénzt befektettem, nem rendelkezem felette és ez valószínűleg igaz is lenne. Nem tartanék magamnál milliókat akkor sem, ha extrém gazdag lennék, a befektetéseimet meg nem oldanám fel a szomszéd Jóska kedvéért, mert épp megszorult...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!