Baj ha ennyire szükségem van egy legjobb barátra?
Szükségem lenne egy legjobb barátnőre, akivel mindent meg tudok beszélni, de mintha direkt elkerülnének az esetleges jelöltek. Volt már 5 BFF próbálkozásom, de egyik sem végződött jól. 5 ből 1 kivételével mindből a másik fél szállt ki. Úgy érzem hogy hiányzik az igazán jó barát az életemből. Mind akik velem vannak, csak futó haverságok. Jönnek mennek. Viszont én szeretnék egy lányt aki mindig ott van nekem, és számíthatok rá. Miért nem találok senkit? Mit tudnék tenni az ügy érdekében?
L
"Viszont én szeretnék egy lányt aki mindig ott van nekem, és számíthatok rá."
Nos, ezért nem sikerült eddig és nem fog sikerülni ezután sem találnod ilyen "legjobb barátot".
.
Neked nem barátnő kell, hanem valaki olyan, akire mindíg számíthatsz, akár segítségre, akár lelki szemetesládára van szükséged.
Nem legjobb barát kell neked, hanem csicska, aki mindig ott van, ahol és amikor neked szükséged van rá.
Szerintem ne azzal kezdd, hogy egyből lelki szemetesládának használod a másikat, mert így elriasztasz mindenkit. Legyenek közös élményeitek, kirándulás, kávézás, séták, mozik, stb. A többi majd alakul. Egy fizetős szolgáltatást (lásd pszichológus) ne akarj a másik fél nyakába varrni. Az emberek többségének hidd el, megvannak a saját lelkin nyavajáik is. Egy alig haverét is magukra venni, az már fárasztó.
Nekem van olyan barátnőm, akivel mindent meg tudunk beszélni, és ha egyikünk gondban van, a másik meghallgatja, ötletelünk együtt, hogy mi miért lehet, mit hogy lehetne rendbe tenni az életünkben. De ez már egy 10 éves barátság, és közös élmények alapozták meg.
"én szeretnék egy lányt aki mindig ott van nekem, és számíthatok rá"
Márpedig ezt én a kihasználás bizonyítékául veszem.
Egy szó sem esik arról, hogy 'ott vagyunk egymásnak, ha a másiknak éppen kellünk'!
Ilyet viszont csak szellemi gyengék között keressen a kérdező, tudatával annak, hogy épp emiatt a másik megbízhatatlan.
"Több emberrel kell alacsonyabb minőségű kapcsolatot ápolni,"
Nekem ez nem jött be, igaz, én soha nem szerettem az "udvartartást", nem arra van szükségem.
De nem vagyunk egyformák.
Nyilván fordítva is így lenne, nem értem miért kell egyből az önzőségre gondolni. Csak azért mondtam most így mivel, most nekem lenne szükségem egy ilyen személyre, de természetesen én is mindig ott lennék neki.
Az meg hülyeség hogy csicska kéne mivel az ilyen barátságokban, általában inkább én szoktam az lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!