Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért hiszik a jóhiszemű...

Miért hiszik a jóhiszemű emberekről, hogy naivak?

Figyelt kérdés

Én pl.szeretem mindenkiben észrevenni a legjobbat.

Viszont alapvetően gyanakvó vagyok mások szándékaival kapcsolatban.Jó megfigyelő vagyok és nem tudnak átverni.Hiába hiszik rólam,hogy h*##e vagyok,sejtem hogy milyen emberek,csak szeretném elhinni,hogy nincs igazam.Volt olyan,aki pl.kiábrándítónak tartott,mert nem tettem meg hoppra,amit kért tőlem.Miután én részegen elmondtam neki,hogy rám mindig számíthat, én ott leszek neki, bármi történjen vele,biztosítottam a barátságomról, ő úgy érezte, rúg egyet abba az emberbe aki nem bántotta.

Volt olyan is,hogy szánalmasnak hívtak,mert próbáltam megmenteni egy barátságomat.Volt,hogy naivnak gondoltak, miközben végig tudtam,hogy milyen az illető,csak információ kellett tőle, ezért beszélgettem vele.Egyébként nem is foglalkoztam volna vele.

Tehát a kérdésem, miért gondolják valakiről hogy naiv?

Attól még,hogy valaki butának gondol,naivnak,hiszékeny nem, attól még lehet,hogy valójában mindenre és mindenkit kielemzek egy kapcsolatban.Csak néha annyira nem szeretném elfogadni,hogy egy xhar emberrel ismerkedtem meg.

2019. máj. 31. 09:22
 1/2 anonim ***** válasza:

Hát én tudom pl magamról, hogy naiv vagyok, de aki ezt megpróbálja kihasználni, attól a magam érdekében elhatárolódom, én csak az őszinte embereket szeretem.

Jóhiszeműnek is tartom magam, de a kettő dolog van, hogy együtt jár (naivság és jóhiszemű).

A xhar embereket meg próbáld kerülni. Nekem pl a bizalom is nagyon fontos és emiatt a xhar emberekkel csak akkor beszélek, ha kötelező, magamtól nem megyek oda.

2019. máj. 31. 16:18
 2/2 anonim ***** válasza:
Ameddig ki nem próbálják, hogy olyan-e, amilyen az illető, addig ezt hiszik. Aztán, ha kiderül, hogy nem az, akkor megint megy a csodálkozás...
2019. máj. 31. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!