Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mi a véleményed a dicsekvő...

Mi a véleményed a dicsekvő emberekről?

Figyelt kérdés

van egy barátnőm, suliban ismerkedtünk meg és azóta tart a barátságunk

mostanra felnőttünk és az életünk teljesen más utat vett

én dolgozom, ő tanul

néha - néha talákozunk és ekkor kihasználja az időt a dicsekvésre ... kapott egy meseszép újépítés lakást a város központjában, egy hatalmas új autót, külföldi ösztöndíjakat a jó tanulmányi eredményeiért, a múltkor például arról panaszkodott a szüleivel összeveszett mert nem értik meg hogy nem tud velük elmenni hotelbe wellnessezni, mert neki külföldön kell lennie tanulni ...

tudja, hogy mennyire ellentétes családi háttérből jövünk, ennek ellenére csinálja ezt

szerintem ez nem szép dolog, fordított esetben nem tenném

2017. ápr. 11. 16:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem zavar ha csak nem rosszindulatból teszi.

Szerintem ezzel nincs semmi baj,gondolom te is szoktad neki mesélni ha valami jól alakul.

2017. ápr. 11. 17:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon örülök annak, ha a barátaimnak jól megy a sora és eldicsekednek, elmesélik a jó dolgaikat. Akkor is, ha én épp lenn vagyok. Nincs bennem irigység, nem sajálom tőlük, ha megadatik nekik az, ami nekem nem.

Persze ha direkt, rosszindulatból "dörgöli az orrod alá" a sikereit, az elég szemét dolog, de az ugyanolyan szemét dolog, hogy elvárnád, hogy ne ossza meg az örömteli dolgait csak azért, mert neked más a háttered.

2017. ápr. 11. 17:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
azt írtad, barátok vagytok.örülj a sikereinek és ne irígykedj. Ezt úgy utálom..miért kéne titkolnia a boldogságát, hiszen a barátja vagy,kivel oszthatná meg az örömét, ha nem veled.nekem is volt ilyen barátnőm,akinek alig mertem elmondani, hogy a szüleim vettek nekem lakást,majd kásőbb mikor autót is kaptam,mert ő meg sokkal szegényebb nálunk.Még én éreztem bűntudatot, hogy merek bolodg lenni..ne csináld ezt,örülj vele, attól neked se több se kevesebb nem lesz, ha neki van...hisz nem tőled vette el, hanem a családjától kapta
2017. ápr. 11. 17:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Mindenkinek igaza van. Az én véleményem azonban az, hogy a legtöbb ember negatív célból dicsekszik. Vagy a saját kishitűségét kompenzálja, vagy csak szimplán élvezi, ha a másik irigykedik rá, ami szintén visszavezethető az alacsony egóra. Szerintem egy egészséges önértékeléssel rendelkező embernek nincs szüksége dicsekvésre. Engem egyèbként nem szokott zavarni, de sokkal többre értékelem azokat az embereket, akik nagy sikereik után is alázatosak tudnak maradni. Ez a lány valószínűleg valamiért erősebb jellemnek tart téged, és ezért csinálja. Veheted ezt bóknak is akár. Állj hozzá pozitívan. :D Egyébként meg szokta tőled kérdezni, hogy veled mi újság? Mert a leírásodból az jön le, hogy ezeken a találkákon csak vele foglalkoztok.
2017. ápr. 11. 18:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ha van egy személy, aki folyton ezt csinálja, és szinte minden alkalmat megragad, hogy dicsekedjen, akkor az egy idő után kicsit mulatságos.

De amit te mondasz, az szerintem is rosszindulatú.

2017. ápr. 11. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!