Ha egy barát nagyobb összeget kér kölcsön mert saját üzletét szeretné beindítani, ti hogyan reagálnátok?
Először is nem tudom hová tenni a dolgot, mivel nekem ilyesmi biztosan nem fordulna meg a fejemben.
De ti hogyan reagálnátok egy ilyen kérésre?
Az országos átlagbér kb háromszorosáról lenne szó.
Ez attól függ, hogy milyen barát. Van olyan barátom, akit már 37 éve ismerek, valamikor sokat segített nekem, és neki bármikor bármennyit adnék akár még úgy is, hogy nem kell visszaadni, mert ismerem annyira, hogy ha 10 év múlva nekem lenne bármilyen problémám, rá mindig számíthatok.
Van olyan barátom is, akinek nem adnék, mert minden pénzét elissza, és tudom, hogy sose látnám többé a pénzem, mert egy link, megbízhatatlan ember.
Amúgy már sok barátság ment rá az ilyen kölcsönökre, de még családon belül is szakadtak meg kapcsolatok az anyagiak miatt.
Én azt mondom, hogy küldd bankba kölcsönért. Nem nehéz hitelhez jutni manapság. Ha meg a bankok nem tartják hitelképesnek, és ezért nem tud kölcsönhöz jutni, akkor te is hatalmas kockázatot vállalnál ezzel.
Esélytelen, hogy ennyit adjak.
Ha nem adsz kölcsön, nincs barátod. Ha kölcsönadasz se barátod, se pénzed. :D
Naná, ha kapok valamennyit a sikeréből, amit valami papírral elintéztetnék hogy alá kelljen írnia. Ha nem sikerülne meg a térítésről is íratnék egy hivatalos papírt.
Ez így totál megéri, ha ettől menekül, akkor eléggé fura hogy ingyen gondolta a pénzt.
Nem fogja visszaadni :)
Lehet nem is vállalkozást fog indítani, hanem meglopni tőled :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!