Az egyik baratunk meleg, de a baratsagunk kezd romlani amiatt hogy non stop rola van szo, es a melegsegrol. Velemenyek, tanacsok?
Elore megjegyzem, mielott valaki belekot: elfogadjuk a meleg tarsainkat, mivel mindenki egyenlo.
Kb tobb mint fel eve tudunk errol, de az utobbi honapokban valami irto idegesito a legkor vele. Ha odajon hozzank, ha szoba allunk vele, nincs olyan alkalom, hogy ne emliteni a "szerelmi eletet" es a melegseget. Szamara tobbe mintha nem is letezne ezen kivul mas temakor.
Tinedzserek vagyunk. Kb tobb mint 40 emberrel beszelget az interneten, es vallotta oket a baratjanak. Persze, rengetegen mashogy latjak a vilagot, mivel neki csak a 30asok jonnek be. Sokan "kihasznaljak" es/vagy abbahagyjak a beszelgetest vele. Szamtalanszor mondtuk neki, hogy probalkozzon valosagban is, igaz nehezebb de valo eletben jobb. Csak magat rontja azzal hogy egyfolytaban az miatt depresszios es idegbeteg mert ot "ott hagyta a pasija", "a baratja vallasos, katolikus es a katolikus keresztenyseg eliteli a melegseget"..
Tegnap mar arrol volt szo, hogy o valahogy a semmibol elvesztette a szuzesseget, es hogy neki milyen cuki biszex baratja van. Itt mar betelt a pohar, hiaba mondtuk hogy alljon le, mert itt nem csak baratok vannak, folytatta es folytatta.. es ott hagytuk ot. Komolyan kezd elegem lenni az egeszbol. Nem hiszem, hogy mas pl. 1-24ben szeretne ilyenekrol hallani.
Nagyon okos a srac, es mar egy ideje ismerjuk egymast. Ev elejen teljesen ennek ellenete volt, oke hogy novekedesben van mindenki, de ez mar tenyleg sok. Ugyanakkor nem akarjuk elvesziteni, hiszen egy ertekes ember.
Velemenyek?
Személyes tapasztalat - én/mi már nem vagyunk ennyire fiatalok: amikor az én meleg haverom felvállalta a melegségét, akkoriban ő is mindig részletezte a szerelmi életét, ami engem is zavart. Azt csináltam, hogy vagy más témára tereltem a szót, vagy csak annyit mondtam, hogy "ühüm", aztán egy idő után megunta vagy rájött, hogy túl részletesen mesélt.
Ha vagytok olyan viszonyban, akkor mondjátok meg neki, hogy ez így sok, és szivesen meghallgatjátok, de másról is szeretnétek vele beszélgetni.
Valószínűleg azért is ennyire közlékeny, mert még nem igazodik el a meleg világban és talán azért vonzódik a tapasztaltabbakhoz. Viszont tényleg sok a kihasználós - az én haverom is belefutott - szóval biztosan nincs könnyű helyzetben. És persze a ti oldalatokat is megértem, mivel keresztül mentem rajta, de csak azt tudom mondani, hogy az igaz barátság kiállja ezt a helyzetet és ha túl vagytok a kezdeti nehézségeken később normalizálodni fog a problémátok.
Kicsit hadd játsszam az "ördög ügyvédjét".
Ti nem beszéltek a csajokról előtte? Nem beszélitek meg kinek éppen ki tetszik, kivel jött össze stbstb? Lehetséges, hogy ő is azért szeretne a szerelmi életéről beszélni mert Ti is így tesztek.
Ha terhes a helyzet akkor le kell állítani. Tisztázzátok a helyzetet és húzzátok meg a határokat. Úgy látom a helyzet még eléggé új mindenkinek. Meg kell tanulni hol van a határa annak ami még belefér és ami már nem. Ezt a határt mindenkinek éreznie kell.
De ha barátok maradtok akkor fel kell készülnötök arra is, hogy adott esetben a párjával hogy megjelenni ott ahol ti a barátnőiteket viszitek majd. Jobb ha hozzászoktok a gondolathoz vagy igen kellemetlen percek elé néztek Ti és Ő is.
Neki azt javasolnám, hogy keressen meleg barátokat is akikkel tud olyan dolgokról is beszélni amik nektek már "kellemetlenek" lehetnek. Mindenkinek könnyebb lehet így az élete.
az értelmesebbek ebből a baráti körből sem osztják meg a magánéletüket, hiába közeli barátokról van szó. megegyeztünk már rég, hogy offoljuk a szerelem témakört..több okból is. amúgy se kíváncsi szerintem arra mindenki hogyan faltuk egymást a párunkkal.
most valamennyire enyhült a helyzet annak ellenére, hogy nem beszéltünk komolyabban erről a gondról. lehet észrevette magát. de sajnos virtuálisan még nem oldódott meg a helyzet. még jó hogy létezik a némítás és tiltás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!