Miért erőszakosak ennyire egyes emberek?
Jelenlegi problémám, hogy egy barátnőm újabban olyan lett, hogy nem lehet neki nemet mondani. Ha kitalál valami programot, nem éri be azzal ,hogy most nem érek rá. Sokszor már arra kényszerít, hogy hazudjak. Hasmenésem van, stb. Mert az, hogy dolgom van az nem elég indok. Ha nem hazudok, akkor a végsőkig alkudozik, hogy "márpedig jó lenne ha jönnél. Kérdések áradata, hogy mi olyan sok dolgod van, miért nem lehet később azt megoldani?" stb.
Van férfi haverom is, akivel a barátnője ugyanezt csinálja. Nem elég neki, ha egyszerűen csak annyit mond, fáradt és ma nincs kedve.
Én úgy érzem, mintha precízen el kéne számolnom az időmmel és a feladataimmal, hogy megértsen. Ellenben mikor én hívom meg és megbeszélünk egy időpontot, 2-3 órás csúszásokkal ér ide.
De ez csak egy példa a sok közül, több embernél is megfigyeltem, hogy ha valami nem úgy van ahogy ők akarják, raplisak, de én érjek rá mindig, legyen kedvem mindig, ha ellent mondok, akkor meg indokoljam meg. És akkor már hazudnom kell, hogy bocs, haldoklom épp.
Én simán elfogadom, ha valaki csak annyit mond, bocs, ma nem jó, kimerültem. Nem fogom ba..tatni, hogy de még ennyi bele fér, meg hidd el neked is jó lesz, meg ráérsz utána pihenni meg stb.
Az valóban kéne neki, de nagyon nehezen enged be a szívébe bárkit is.
Tehát általánosságban: Aki így viselkedik, valami nagyon hiányzik neki. De akkor miért nem ad cserébe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!