Mi a barátság? Mitől más egy barát, mint egy kedves ismerős? Hogyan szereznek az emberek barátokat? Hogyan alakul ki barátság? Hogyan érhet véget egy barátság?
- Cimbora: mindaddig iszik veled, míg te fizetsz?
- haver: együtt isztok, mindig az fizet, akinek épp van pénze, hoszabb távon kiegyenlítődik?
- barát: akkor is segít, ha esetleg hátránya lesz belőle.
.
A mondás szerint:
"Könnyebb egy barátért meghalni, mint olyan barátot találni, akiért hajlandó az ember meghalni!"
én is 2-es véleményén vagyok. szerintem onnantól lehet valakit barátnak nevezni, ha feltételektől és önös érdekektől mentesen is lehet rá számítani.
sokan beleesnek abba a hibába, hogy valakit már azért barátnak neveznek, mert az kölcsönösen segít egy adott pillanatban, lehet vele bizalmas dolgokról beszélgetni. utána történik valami, ami miatt már a másik félnek nem lesz érdeke fenntartani azt a kapcsolatot, és akkor el is tűnik, esetleg azokat a bizalmas dolgokat megosztja a kívülálló érintettekkel, mert adott esetben hozzájuk húzni több érdeke lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!