Régen tartották a kapcsolatot egymással az emberek, ma ingyen sem, miért? (bővebben lent)
Régen, amikor a vezetékes telefon drága volt, használták kapcsolattartásra, volt postai levél és távirat is. A kapcsolat nem volt napi szintű, de működött.
Ma már számos ingyenes csatorna áll rendelkezésre a kapcsolattartásra, fizetni sem kell érte, kiváló hangminőség, sőt, videón is láthatják egymást azonnal és valami megváltozott... Már nincs kapcsolat rokonok közt se, barátok közt se.
'80-as-90-es években nőttem fel és minden teljesen más volt.
Az összes kapcsolatom csak úgy működik, ha én írok naponta, akinek nem írok, az végérvényesen eltűnik életemből, mert ő magától soha többet nem jelentkezik.... Ez barátokra, volt évfolyamtársakra stb vonatkozik.
Nosztalgiával gondolok vissza a régi időkre, amikor minden más volt...
Pont ezért nem keresik egymást az emberek, mert a modern technológiának hála tudják, hogy bármikor kereshetik a másikat, és úgy vannak vele, hogy: "Majd máskor írok neki! Úgyis bármikor írhatok neki!"
Az embereket amúgyis ma több minden foglalkoztatja egyszerre, hiszen mindent megtalálsz helyben, a média is túl sok információt zúdít ránk, az interner is! Végül a társasági élet kerül a legvégére.
Egyébként még 1 éve is azt csináltam, hogy megkerestem sok egykori ismerősömet,cimborámat, hogy hogy vannak. De, amikor én nem írtam nekik, le sem tojták a fejemet...
Úgyhogy már nem keresek senkit, hanem akinek fontos vagyok, az megkeres! Ennyi.
Én örülök neki, hogy megszűnt a kötelező jópofizás, udvariaskodás. Utáltam gyerekként xy rokonnal beszélni akit nem is ismerek és hülye kérdéseket tesz fel. Akire nincs szükség az életemben azzal nem tartom a kapcsolatot. Az embernek pedig nem kötelező szeretni a rokonait. Mindenkinek van olyan rokona akivel szóba sem állna ha nem lenne némi vérkötelék. Mi értelme jópofizni és játszani magad ha a hátad közepére sem kívánod az adott kapcsolatot?
Mindenki azt keresi akit szeret, aki érdekli.
Arról nem is beszélve, hogy anno sokszor csak a kukacoskodás kíváncsiskodás ment és nem valódi érdeklődés. Ma már fent van mindenki facebookon, nem kell felhívnod Marist, hogy megtudd elvált-e már a férjétől, vagy az ő gyerekének hamarabb lett-e meg a diplomája mint a tiédnek.
Le lehet pontozni.
Nekem arról az időszakról nem a jópofizás jut eszembe, elhiszem, ha valakinek az jut eszébe, ahány ember, annyi féle.
Igaz, hogy kevesekkel volt kapcsolat, de most a kevesekkel sincs, ott van számos ingyenes csatorna de hiába...
Régen sokszor álmodoztunk arról, "mi is lenne ha ingyenes lenne a telefonbeszélgetés"...
Ezt a nosztalgikus, utópisztikus mantrát, miszerint "régen minden jobb volt" felejtsétek el, mert nem igaz.
A valóság ezzel szemben az, hogy régen minden másképp volt 💩.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!