Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Igaz barát? Szeretném kiírni...

Igaz barát? Szeretném kiírni magamból ami bánt. Van egy nagyon jó barátnőm több éve, elég erős személyiség és úgy érzem túlságosan is "alárendeltem" magam neki.

Figyelt kérdés
Mikor együtt vagyunk, találkozunk, nagyon jól elvagyunk, sokat nevetünk, komoly dolgokat is megosztunk egymással, mindent tudunk a másikról, olyan mintha testvérek lennénk. De... Nagyon sokszor megbántott már, sajnos elég hangulat ember. Igaz én túl érzékeny vagyok, de sosem beszéltem vele úgy, ahogy ő néha velem. Sokszor van hogy elmondja a véleményét egy-egy dologgal kapcsolatban, de elég nyersen, viszont nekem ez rosszul esik. Amikor szólok neki hogy azért ez így nagyon bántó, akkor azt mondja hogy ő csak segíteni akar, de aztán belátja hogy túllőtt a célon és elmondja, hogy szégyelli magát és ne haragudjak. Okosabbnak gondolja magát, engem pedig lenéz. Mindenen megsértődik, már néha úgy érzem hogy nem tudom élni a saját életem, mert olyan mintha tojáshéjon lépkednék. Lassan már meggondolom azt is hogy hova menjek, nem-e esik neki rosszul. Attól "rettegek" min fog megsértődni megint. Mikor megismerkedtünk szinte mindig együtt csináltunk mindent, most pedig már szinte mindenki más fontosabb neki. Ha ő kitalálja hogy találkozzunk, akkor azonnal ugorjak, viszont ha én hívom valahová akkor jönnek a kifogások. Amikor neki jó, akkor legyen mindig nekem is jó, de fordítva már közel sincs így. Összefoglalva: ő neki mindent lehet, nekem ne Essen rosszul semmi, de rám megsértődik mindenen... Már nagyon fáj ez lelkileg, nem akarom őt elveszíteni, de nem tudom mit tegyek...

2019. febr. 20. 13:30
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Az az igazság hogy ezeket a dolgokat fejben tudom, de valahogy lelkileg nem megy. Nem is voltam ilyen, hanem ilyenné váltam. Nekem nem volt régebben egy ilyen ember sem a közelemben, aki így megváltoztatott volna. Nem volt sértődés, nem volt lelki terror. Tudni kell, hogy neki mindig van rosszindulatú megjegyzése mindenkire a körülöttem van. A saját barátait, ismerőseit is leszólja előttem, aztán mégis összejárnak,
2019. febr. 21. 08:10
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Nekem már az is segített, hogy ezt kiírhattam magamból. Megkönnyebbültem. A baj az is, hogy sok mindent elnyomok magamban, nem mondom ki és csak gyűlik. Ennek pedig itt az eredménye. Igazság szerint, tudom ezeket a dolgokat fejben, hogy mit kéne vagy hogy kéne, de lelkileg illetve gyakorlatban már nem megy. Nem merem. Próbálom kerülni a konfliktusokat, nemhogy én generáljam. Ez a több év alatt alakult így, nem voltam ilyen. Lazábbra kéne fűzni a szálakat, mert így folyamatos szorongásban élek. Soha nem volt előtte mellettem olyan ember, akinek mindig lett volna rosszindulatú megjegyzése a barátaimra/ismerőseimre, ellenben neki mindig van. A saját baráti körét is leszólja előttem, aztán meg összejárnak és ha kérdezem akkor azt mondja milyen aranyosak és milyen jó volt velük. Csak akkor nem értem miért kell őket leszólni. Akkor ez az én esetemben is így lehet? Hm... Mostanában észrevettem hogy bárhová hívom mindig van valami kifogás, de mikor ő találja ki hogy találkozzunk, és esetleg nem jó nekem,akkor abból sértődés van. Ezért próbálom mindig úgy alakítani hogy megoldjam hogy jó legyen. Sajnos nem tudok nemet mondani és ez lett az eredménye. Félek az újabb "bántástól". Miért változott meg ennyire? Hiszen nem volt ilyen mikor megismertem. Úgy érzem most, hogy nem a saját, hanem az ő életét élem. Ezen pedig változtatnom kell. Tudom hogy sok dologban én vagyok a hibás, de én őt sosem bántottam. Belátom hogy teljesen alárendeltem magam neki. Csak én azt gondolom, hogy egy barát megtesz minden tőle telhetőt a másikért. Megpróbálok változtatni ezen az egész kialakult helyzeten magamban. Lehet hogy a nehézkes gyerekkoromból is hoztam lelki problémákat, sőt ...illetve mindenkinek vannak magán jellegű gondjai az életben, és ez most így nagyon sok, összegyűlt.
2019. febr. 21. 08:29
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez sajnos jellemző az emberekre, hogy sértegetik a másikat. Ők ezt jónak gondolják, de abba nem gondolnak bele, hogy ezzel mit okoznak a másiknak. Nagyon fontos, hogy ne add fel önmagad, a személyiséged senki miatt, még a legközelebbi barátaid miatt sem. Aki igazán szeret téged szeretni fog olyannak amilyen vagy. Aki meg akar változtatni az nem téged szeret, hanem valakit aki lehetnél. De az nem te vagy.
2019. febr. 21. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!