Ez még mindig "csak" baráti gesztus lenne?
Van egy fiú barátom, akivel barátságon kívül nincs és nem is volt közöttünk több. Néha elmegyünk moziba vagy kajálni, ha van időnk... és gyakran ő akar meghívni engem. Volt, hogy elfogadtam, mert addig győzködött, amíg bele nem egyeztem. Most megint ő fizetett helyettem, viszont más valamit meg én álltam helyette, és nehezen tudtam lebeszélni, hogy ne adja ide az árát. Talán egy picit kellemetlenül is érezte magát, de nem akarom, hogy mindig ő álljon minden kört.
Van, aki szerint baráti gesztus, ha a férfi fizet, na de ha sokszor történik ez, az is csak baráti?
Sok nő várja el, vagy veszi teljesen természetesnek barátságban is, hogy a férfi fizet. Ezt megszokják a srácok, és egyfajta félreértett lovagiasságból cikinek érzik a felezést.
Mondjuk én is jártam úgy, hogy 5en barátok kocsival mentünk valahova, és mikor szétosztottam a benzin pénzt, akkor a haver csajok nagyon meglepődtek, hogy nekik is fizetni kell, az egyikük szóvá is tette, hogy milyenek a mai férfiak... Pedig egy női haverral ugyanúgy bánok, mint egy fiú haverral, nincs különbség.
Szerintem igen, baráti, csak gondolom ő is túlgondolja a férfiasság kérdését és mindenáron lovagiaskodni akar, csak azért mert te lány vagy, ő pedig fiú. Én se szoktam különösebb problémát csinálni belőle ha egy lánybarátom meghív valamire, vagy felezni akarja a számlát.
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!