Attól mert nem gyárban dolgozok, miért nem lehet elhinni, hogy elfáradtam a munkahelyen?
Beszélgettem ma az egyik barátommal. És mondom neki, hogy alig várom, hogy aludjak mert elfáradtam ma. Erre elkezdett gúnyolódni, hogy mert én fél 5-kor keltem, meg havat lapátoltam?
Nem.. Mivel nálunk reggelre nem esett hó, és csak 6-kor keltem reggel. Irodában dolgozok, 20 percre van a munkahelyem, nem kell korábban kelnem. Van bőven munka egész nap, oda kell rendesen figyelni, nem a telefonom nyomkodom meg unatkozok. Ő egy húsfeldolgozóban dolgozik. Elhiszem,hogy neki keményebb, meg ő a távolság miatt korábban is kel fel. De ezen mit nem lehet elhinni, hogy elfáradtam ma? Ez már a sokadik ilyen gúnyolódása mióta ezen a helyen dolgozok.
24N
Azért van ez, mert vannak emberek, akik bevállalják azt, hogy tanulnak azért, hogy jobb fizetésük legyen, illetve vannak, akik az akkor könnyebbnek tűnő utat választják, hogy hagyják a tanulást a fenébe és inkább dolgoznak. Aztán amikor rájönnek arra, hogy az élet nem egy habostorta, elkezdenek irigykedni azokra, akik tanultak és most jó munkahelyük van. Szóval ezt valamivel kompenzálandó - nehogy jól érezd már magad alapon - valamivel le kell szólniuk.
Az pedig egy másik aspektusa, hogy fingjuk nincs arról, hogy a te munkád mivel is jár. Engem is állandóan leszólnak szoftverfejlesztőként, mert "jó neked, egész nap a segged mereszted bent a meleg irodában, gépezel egész nap, lóf_szt nem kell csinálnod.". Ja, gyere, és próbáld megállni a helyed az én szakmámban, ha ilyen könnyen beszélsz!
25/F
Kemény fizikai munkát jobban bírom mint a szellemit ahol ülök és nem mozgok és koncentrálok jobban
Mindkettőt csináltam és én szellemileg jobban ki tudok merülni. Igénylem a mozgást.
22/N
Dolgoztam üzletben, ahol volt fizikai és "ülős" munka is. Ügyfelekkel kellett levelezni és csomó dolgot leírni nekik, reklamációkat kezelni, sokszor rettentő bunkó, személyeskedő hangvételűeket. Engem ez pár óra alatt nagyon lemerített, a sértegetés, a nehezebb vásárlók hisztijei, dühöngése, amit nekem kellett kezelni mindig udvariasan. Sokkal jobban szerettem, amikor a fizikai részt kellett csinálni.
Amúgy én szeretek havat lapátolni, nem tudom miért hozzák fel ezt ilyen gyakran, úgy beszélnek róla, mintha valami borzalmasan durva munkatáboros dolog lenne Szibériában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!