Hogyan tudnék segíteni a barátomnak? SOS
Szóval megpróbálok röviden és tömören fogalmazni.
27 éves a batátom és még a szüleivel él. A szülei bekorlátozzák, kisemmizik és verik. A mai nap úgy meg verték hogy be is pisilt szegény. Egyszerűen nem tud a szüleitől megszabadulni. Felvettek lakáshitelt a barátom nevére amit még 8 évig kell fizetniük ez havi kb 60 ezer forint az ő fizetéséből, és további 20 ezret még elvesznek tőle. És így kb marad neki még egy hónapra 90 ezer forint. Ennyi pénzből még megtakarítása sincsen. Szerintetek hogyan tudna kijönni ebből a szarból amiben most van? Van valami ötletetek?
Ha a barátod vette fel a lakáshitelt, akkor az az ő lakása, amin a hitel van. Hiszen a tulajdonos vehet fel hitelt csak.
Rúgja ki a szüleit onnan.
Hivatalos megoldást nem tudok, de mi lenne ha elköltözne?
Amilyen messzire csak tud. A hitelt bárhonnan fizetheti.
Esetleg rendőrség ? Családon belüli bántalmazás/erőszak. Lehet hogy tudnának segíteni vagy tanácsot adni
Pedig ha nem fizetné néhány hónapig, esetleg egy fél évig a hitelt, össze tudna spórolni annyi pénzt, amiből kimehetne külföldre. Vagy csak elköltözhetne, ha valami miatt nem való neki a külföld. Vagy csak nincs hozzá kedve.
Néhány hónap kihagyás miatt még nem fogja a bank elárverezni a lakást, főleg, hogy érkezni fog majd közben is befizetés a szülei részéről.
Muszáj lenne ezt meglépnie, másképp nem fog tudni talpraállni.
Mióta tart ez az állapot? Ha nem bukna rajta sokat, akkor tegyük fel miután külföldön kicsit megszedte magát, lemondhatna a lakásról. Igaz, hogy bukna rajta anyagilag, de legalább megszabadulna ettől a tehertől. Mert 8 év múlva sem lesz övé a lakás, ha a szülei haszonélvezők. Úgy nem buli lakást tulajdonolni, ha nem lakhatsz benne szabadon, csak úgy, ha a szülőket kerülgeted.
Én a helyében kihúznék külföldre, miután pár hónapig nem fizettem semmit a hitelbe (vagy a hitel rá eső részének a felét fizetném nagyon max., hogy lássa a bank, hogy a szándék megvan) Ausztriában is vannak idénymunkák, gyümölcsszedés nyáron. De hosszabb távban is gondolkodhatna, csak kezdésképp egy idénymeló jól jönne. Aztán ha már meglenne a fix munkám odakint, én bizony beintenék a szüleimnek, nekem nem kéne az a lakás. Eladni úgysem lehetne, hiszen ki vesz meg egy hasznonélvezettel terhelt lakást? Nekem inkább nem kéne, inkább választanám azt, hogy bukom az eddig befizetett összeget, nyugodtan vigye a bank.
Ausztriában, Svájcban, Németországban téli idénymunkák is vannak. Síüdülőhelyeken takarítás, konyhai kisegítés. És persze "rendes" munka is, tehát nem csak egy-egy idényre szóló, hanem állandó.
Gyárak, raktárak, hotelek, éttermek. Ebből az első kettőt javasolnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!