Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Depresszió 19 évesen? Lehet...

Depresszió 19 évesen? Lehet kezdeni vele valamit?

Figyelt kérdés

Egy nagyon jó barátomról van szó, 19 éves fiú.

Gyerekkorában sok sz*rságon ment át (szülők válása, meg ilyen-olyan családi dolgok, egyszer egyik szülője megpróbált öngyilkos lenni...). Akkor látszólag jól viselte a dolgokat, tartotta magát elég rendesen a sok sz*rság ellenére.

De mostanság elég bezárkózott lett, totál fekete ruhákba jár mindig, egyre többet iszik, nem nagyon akar kijárni, beszélni senkivel.

Velünk persze azért hétvégente kijön, de akkor is csak hallgat, iszik, ha megkérdezzük mi van vele, vagy miért ilyen akkor általában azt mondja hogy "le van sz*rva már a sz*r is, elegem van már mindenből".

Iskolába már nem jár, dolgozik. Munkahelyén hét közben elvan, szereti a munkáját, a kollégái is ilyen korunkbeli fiatalok, sokszor járnak össze meló után, péntek esténként...

Sokszor kérdeztük már hogy mi a probléma, de azt mondja nem tudja, egyszerűen néha semmi életkedve nincs. Nyáron semmi probléma nem volt még vele látszólag, végig buliztuk az egész nyarat, minden hétvégét...

Mi lehet ez most nála? Depressziós kezd lenni, vagy mi lehet vele szerintetek?

2018. dec. 15. 18:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Depresszió, és orvoshoz vagy pszichológushoz juttatni. De hogy szereti a munkáját meg összejár a kollégáival, az nem jellemző a depresszióra. Nem keveredett valami bűncselekménybe vagy nem zsarolja valaki?
2018. dec. 15. 18:58
 2/5 spectator ***** válasza:
Persze, kezdődő depresszió lehet. Pszichiáter, vagy első fordulóban legalább a körzeti orvos lássa. Ha szereti a munkáját és van (jó) társsága, akkor egy pszichiáter könnyen ki tudja hozni ebből a levertségből.
2018. dec. 15. 18:58
 3/5 anonim ***** válasza:
A legjobb lenne, ha minden érzését kiadná magából.
2018. dec. 16. 00:52
 4/5 anonim válasza:
Szedjen D-vitamint.
2018. dec. 17. 12:57
 5/5 FüligJimmy88 ***** válasza:
Így van, ahogy előttem írták. Elfojtott érzelmek. Az ember csak tűr, látszólag nincs semmi baj, de közben gyűlik a feszültség, amíg egyszer csak kirobban. Nagyon veszélyes. Tudom, mert én is keresztülmentem már ezen korábban, és a mai napig visszaköszön néha, de mivel már nagyjából tudom az okát, így azért sokkal könnyebb. Pszichológus mindenképp kelleni fog, akivel megbeszéli, hogyan tudná kezelni a dolgot. Én például üvölteni szoktam a melóban, szerencsére olyan helyen dolgozom, ahonnan nem hallatszik ki, a kollégák meg már megszokták. Sőt, néhányan át is vették.
2018. dec. 17. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!