Egyszerűen elegem van mindenkiből! Mit csináljak?
Szerintem adj idot magadnak hogy lenyugodj, torodj magaddal, a testeddel, lelkeddel, az egeszsegeddel, es idovel lecsillapodnak majd ezek a “duhos impulzusok”. En is szenvedtem mar gimi utolso eveben pont ugyanezek miatt, es most egyetemen is az utobbi 2-3 hetben nagyon felidegesitett mindenki es minden, es kellett egy kis ido magamnak, hogy a sajat tempomban lenyugodjak.
Mindenesetre az sem art, ha attol meg van valaki akiben megbizhatsz es tudsz ezekrol beszelni, illetve ha vannak olyan jo barataid, nekink elmondhatod, hogy ez es ez zavar idegesit stb es megbeszelitek. A kommunikacio nem csak a parkapcsolatokban fontos, hanem minden emberi kapcsolatban.
De ezt te erzed legjobban testileg es lelkileg is, hogy most szukseged van-e az emberekre vagy inkabb egy kis szunetre. De jobb lesz, hidd el, viszont fokuszalj magadra, csinald azt amit szeretsz es ne gorcsolj ezeken, a vegen minden a helyere kerul :)
Nagyon nagy depresszióban lehetsz 18 évesen. Biztos meguntad már a világot, hisz mindent megtapasztaltál már.
Nekem ennyi idősen a legnagyobb bajom az volt, hogy vajon felvesznek-e egyetemre, mit kell még tanulnom, hogy egyáltalán elkezdhessem az életem...
Olyannak tűnsz aki kerüli a problémákat. Nem lehet, mert probléma mindig lesz xD Meg kell oldani, különben az élet megrág és ki$zar.
Most fogsz érettségizni? Akkor kezdj új életet egy új suliban. Legyél az aki lenni akarsz.
Hu nagyon átérzem. Nálam is gimnáziumban voltak ilyenek. Az osztályomat annyira utáltam, hogy az hihetetlen, pedig alapból nem voltak rossz emberek csak mindenki a saját véleményét, akaratát akarta érvényesíteni. Több volt "barátnőm" is annyira hátbatámadott, hogy az hihetetlen, sokszor volt rossz kedvem miattuk. Aztán magamba fordultam és mindenkit hagytam a búsba, had beszéljék ki egymást, én nem kérek belőlük, nem leszek olyan, mint ők. Dühös voltam rájuk, lefárasztottak a hülyeségeikkel, aztán végzősként ott volt a továbbtanulás, amit már annyira vártam. Most egyetemen vagyok és jobb a helyzet. Persze, nem minden úgy van, ahogy szeretném vagy elterveztem, de jobbb, mint a gimnázium.
Ezt csak azért írtam le, hogy tudd, másokkal is történik ilyen, és ez nem egyedi eset.
Amit tehetsz: tedd őket futópályára, szüneteltesd velük a kapcsolatodat, írtad, hogy mindig te keresed őket, szóval most itt az ideje, hogy ők keressenek téged! Valamint így lesz szabadidőt, az energiáidat nem kötik le mások, találj valami hobbit, amit szeretsz, sportolj, nézz filmeket, beszélgess a családoddal, túrázz, olvass, hallgass zenét, csináld azt, ami feltölt téged! Ne zuhanj magadba, mert attól csak rosszabb lesz és akkor kezdődik a depresszió. Ne tölts sok időt magadban, mert attól csak egyedül fogod érezni magadat és úgy fogod érezni, hogy senkinek sem vagy fontos.
Ha valóban idegesítenek a barátaid, akkor gondolkozz el azon, hogy valóban megéri e velük tartani a kapcsolatot vagy csak az energiáidat veszik e el fölöslegesen.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!