Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ti mit tennétek ilyen helyzetben?

Ti mit tennétek ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Van két felszolgáló haverom. Az egyiknek érettségije sincs, a másik az egyetemről bukott ki. Gondolkozom, megszakítom velük a kapcsolatot, mert az utóbbi időben elviselhetetlen a panaszkodásuk. Szidják a munkát, a kevés fizetést, a főnököt, a vendégeket, az országot, a rendszert, mindenkit, aki nem vendéglátós. Lassan már társaságban is csak munkához kapcsolódó panaszáradatukat hallgatom, hogy ez a vendég bunkó volt, jattot se hagytak, pedig látszott, hogy van miből, miért kell 14 órában dolgozni, másnak milyen jó, csak nekik rossz, mert felszolgálók, stb. Én szellemi munkát végzek, kötetlen munkaidővel, irodában, diplomám is van és hiába kedvelem őket, az jár a fejemben egyre többször, hogy engem is kibeszélnek a hátam mögött, mert jobb az életem, kevesebb munkával sokkal többet keresek, amit néha az orrom alá is dörgölnek, mert az övék az igazi munka, én meg csak alibizek. Meg akarom velük szakítani a kapcsolatot mert ez a negativitás már idegesítő. Ti mit tennétek?
2018. szept. 30. 10:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Lehet először érdemes lenne megmondani nekik, hogy ezek a témák lelkileg lehúznak és nem foglalkoztatnak, jelenlétedben ne beszéljenek ilyenekről.

Ettől függetlenül persze lehet hogy más dolgokról beszélnek és áttételesen is ilyen hozzáállás jön le, nem tudom.

2018. szept. 30. 10:26
 2/4 A kérdező kommentje:
Gyerekkori barátaim, említettem már nekik, hogy beszélhetnének másról is, főleg nagyobb társaságban, de mintha meg sem hallották volna. :(
2018. szept. 30. 10:29
 3/4 Luis19 ***** válasza:

Miért nem keresnek másik munkát?

Nekem 8.osztályom van és számos munkahelyen dolgoztam ahol a havi 300€. Lehet,hogy nem sok de jobb mint a semmi.

Rengeteg munka van csak keresni kell. Én pl csak 18 éves vagyok és rengeteg helyen dolgoztam. A munkádat megkell becsűlni. ha kevés a fizetés akkor keressenek másik munkahelyet. Olyan meg nincs, hogy nincs munka. Igen is van! Főleg a nagy városokba.

Tudod mi a legjobb? Nekem egy barátom se nincs. Szerintem mutasd meg a kommentemet nekik és hátha észhez térnek.😊

2018. szept. 30. 11:27
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem biztos kitárgyalnak.

Keress más barátokat, hozzád hasonlókat

2018. okt. 1. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!