Hogyan kérdezzek rá?
Figyelt kérdés
A legjobb barátom testvére mostanában lehangolt és mindig bezárkózik a szobájába. Facebookról letörölte a képeit elrejtette hogy kapcsolatban van szóval biztos össze veszett a barátnőjével. Megmondom az őszintét én aggódom érte. Nyílván nem rám tartozik de szeretnék vele beszélgetni hát ha jobb lesz neki vagy nem tudom. Szoktunk beszélgetni általában apróságokról. Nem vagyunk olyan nagy baráti viszonyban. A testvérei meg nem foglalkoznak vele hogy mi lehet a baja.2018. szept. 18. 15:11
1/5 anonim válasza:
Ha a testvérem legjobb barátja -akivel nem vagyunk olyan nagy baráti viszonyban, és csak apróságokról szoktam vele beszélgetni- elkezdene faggatni, hogy mi bajom van, meg ragaszkodna hozzá, hogy de én beszéljem meg vele a gondjaimat... hát hadd ne mondjam, hova küldeném az aggodalmával együtt. De különben nagyon édes vagy hogy aggódsz érte, csak ne legyél már annyira öntelt, hogy azt gondolod, a te személyed garancia mások felvidítására.
2/5 anonim válasza:
Szerintem finoman, elmagyarázva neki, hogy te aggódsz érte, és hogy valóban kiváncsi vagy rá megkérdezheted, hogy mi a problémája. Nem tolakodva, de érzékelve, hogy a jószándék vezérel. Ha nehéz a téma, akkor érdemes felnőttet vagy külső segítséget bevonni.
3/5 A kérdező kommentje:
Kedves első kommentelő nem vagyok öntelt Veled ellentétben. Nem ragaszkodom hozzá és nem erőltetem hogy velem beszélje meg a gondját csupán csak aggódom. Tudod ha az ember kedvel valakit aggódik érte.
2018. szept. 18. 19:42
4/5 anonim válasza:
Lehet, hogy jólesne neki, ha beszélgetnél vele, de nem biztos. Én ilyenkor semleges témákról szoktam beszélgetni, nagyon nyitottan, elviselve esetleg a másik ember bunkóságát (mivel a szomorú vagy társaságkerülő emberek általában nem olyan kedvesek). Ha akar beszélgetni, akkor el fogja mondani szerintem. De azt nem tartom jó ötletnek, hogy azzal nyiss, hogy “aggódok érted”.
5/5 A kérdező kommentje:
Nyílván nem azzal szeretném kezdeni én sem
2018. szept. 18. 21:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!