Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogy lehetne leépíteni egy...

Hogy lehetne leépíteni egy barátságot?

Figyelt kérdés

Van egy osztálytársam aki nagyon rám van tapadva és úgy érzem nagyon lehúz. Egyfolytában panaszkodik, arról beszél hogy neki mennyire rosz, és hogy kit mennyire útál, és hogy kit hogyan bántana. A másik véglet az, hogy dicsőiti magát.

Igyekszem meghalgatni, viszont mostanában egyre jobban leszívja az energiámat. Azt sem hagyja hogy másokkal legyek, mert mindig odamegy, és akkor ott is mondja a mondókáját

Próbáltam beszélni vele többször is, de olyankor mindig úgy álítja be mint ha én lennék a hülye bunkó, aki nem érti a helyzetet.

2018. szept. 11. 20:59
 1/9 anonim ***** válasza:
Akkor ne beszélj vele, hanem rá se nézz, tekintsd levegőnek, ha odapofátlankodik, ha pedig mond vagy kérdez valamit, egy szóval, érdektelen képpel, oda se nézve lökj oda egy választ és fordulj el vagy menj arrébb. Majd észreveszi.
2018. szept. 11. 21:10
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem nem kell kib4szni a másikkal.

Azért beszélget veled mert kedvel téged, nem értem miért van ezzel problémád!

Örülj hogy barátkozni akarnak veled, és nem vagy egyedül..

2018. szept. 11. 23:59
 3/9 anonim ***** válasza:
Hát, csak nyíltan mondd meg neki egyenesen-ez a legegyszerűbb, csak hajlamosak vagyunk mindent túlbonyolítani- tehát hogy bocsi, de nem szeretnél vele többet barátkozni. Mert mindig úgy érzed, inkább elvesz belőled, kicsit leszívod. Ezt talán a végét a merttől nem kell neki mondani, de ha rákérdez úgyis kérni fog valami indokot.
2018. szept. 12. 00:14
 4/9 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszoló hülyeséget ír, ne legyél vele az ennyire kegyetlen.
2018. szept. 12. 00:42
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem akarok összeveszni vele
2018. szept. 12. 06:43
 6/9 anonim ***** válasza:

Hát pontosan azért az az egyetlen mód, hogy nem vagy vele barátságos. Az nem összeveszés, hanem leépítés.

Annak a válaszolónak pedig, aki azt mondja, hogy örülj, hogy valaki barátkozik veled, meg ne legyél kegyetlen: ha a kérdező számára nem okoz örömet, hanem kifejezetten kellemetlen ennek az energiavámpír kullancsnak a társasága, akkor mért kéne örülnie neki. Nincs rászorulva magányos nárcisztikusokra, és nem is lelki segélyszolgálat, hogy neki kelljen sajnálni az illetőt. Magára vessen a tapadós, ha senkinek se kell.

2018. szept. 12. 17:51
 7/9 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszolónak:

Honnan veszed hogy ilyen az az illető?

Ismered?

2018. szept. 12. 19:22
 8/9 anonim ***** válasza:
Elolvastam a kérdést!
2018. szept. 12. 20:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Hosszú a válaszom, de hidd el nincs benne felesleges.

Ez nem barátság, akkor nincs is minek véget vetni. Te nem kedveled őt, mert ő elszívja minden életenergiád. Ő sem szeret téged, valószínű gyorsan ki is fog heverni téged, csak találnia kell egy másik energiazsákot helyetted. Persze ezt a sorsot senkinek nem szívesen kívánom. De mindig van egy balek, már nem sértésnek szántam, ellenkezőleg, te láttad, hogy ez így nem jó, és tenni. szeretnél ellene. De vannak sajnos az életben olyan konfliktus helyzetek, amelyek nem lehet elkerülni. Nem szabad meghunyászkodni. Az amit ő tett veled az százszor rosszabb mint, az amire te készülsz. Pl: a szeretet álcájában ő a legnagyobb ellenséged. De nehogy a torkának ess, mert ezt ő maga sem tudja, hogy ő ilyen. Én a helyedben röviden, higgadtan (már amennyire működik)csak a legkevesebb információból tudtára adnám, hogy már nem akarsz a "barátja" lenni. És semmiképpen ne kezdj el mentegetőzni. Ez a te akaratod, elszántad magad a döntésre. Rájöttél, hogy ti sok dologban máshogy gondolkodtok, és lényeges dolgokban különböztök. És sokszor történik ilyen az emberekkel. Gondolom veled sem utoljára fog történni, és talán egyszer veled szakít valaki, mert ő volt az aki hamarabb észrevette, amit most te. És ezért nem haragudni kell a rossz hír hozójára, hanem megköszönni, hogy meglátta az igazságot, és még milyen sok ideig tartott volna, ez a rossz kapcsolat.

2018. szept. 27. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!